
SPONSORERET indhold
Mindre madspild: Æggekage med krydderurteolie
Rest: Krydderurter og kogte kartofler. Æggekage er en virkelig nem hverdagsret. Fyr altid rester i af det, du har – alt fra dampede grøntsager til en rest revet ost er godt. Kartofler i æggekage er klassisk og superlækkert. Her har jeg toppet med en olie lavet på triste krydderurter. Men du kan sagtens nøjes med den ene eller den anden ting – alt efter hvad du skal have brugt op.
2 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
300 g kogte kartofler
½-1 squash (eller en rest kogte grøntsager)
olivenolie
salt
6-7 æg
1 håndfuld ost, revet
1 fed hvidløg, revet
salt og peber
Krydderurteolie
en håndfuld krydderurter
1-1½ dl olivenolie
salt
Sådan gør du:
- Skær kartofler og grønt i grove stykker. Steg begge dele i olivenolie på en lille, varm pande. Krydr med salt.
- Pisk æggene sammen med ost og lidt revet hvidløg. Krydr med salt og peber.
- Hæld æggemassen på panden, og lad æggekagen stege ved middelvarme, læg evt. låg på, eller sæt den i ovnen ved 200 grader, så går det hele lidt hurtigere. Husk, at din pande skal kunne tåle ovn.
- Krydderurteolie: Blend krydderurter med olivenolie, og krydr med salt. Sigt blandingen.
- Servering: Servér æggekagen med krydderurteolie og gerne krydderurter samt evt. rugbrød.
Tip:
Brug gerne en blanding af flere krydderurter. De fleste ”bløde” urter er gode. F.eks. basilikum, kørvel, purløg, persille, oregano eller måske endda dild.