Mindre madspild: Æggekage med krydderurteolie
SPONSORERET indhold

Mindre madspild: Æggekage med krydderurteolie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rest: Krydderurter og kogte kartofler. Æggekage er en virkelig nem hverdagsret. Fyr altid rester i af det, du har – alt fra dampede grøntsager til en rest revet ost er godt. Kartofler i æggekage er klassisk og superlækkert. Her har jeg toppet med en olie lavet på triste krydderurter. Men du kan sagtens nøjes med den ene eller den anden ting – alt efter hvad du skal have brugt op.

Foto: Anders Schønnemann
26. sep. 2019 | Opskrift | ALT for damerne
2 personer | Total: 30 min

Ingredienser

300 g kogte kartofler
½-1 squash (eller en rest kogte grøntsager)
olivenolie
salt
6-7 æg
1 håndfuld ost, revet
1 fed hvidløg, revet
salt og peber

Krydderurteolie

en håndfuld krydderurter
1-1½ dl olivenolie
salt

Sådan gør du:

  1. Skær kartofler og grønt i grove stykker. Steg begge dele i olivenolie på en lille, varm pande. Krydr med salt.
  2. Pisk æggene sammen med ost og lidt revet hvidløg. Krydr med salt og peber.
  3. Hæld æggemassen på panden, og lad æggekagen stege ved middelvarme, læg evt. låg på, eller sæt den i ovnen ved 200 grader, så går det hele lidt hurtigere. Husk, at din pande skal kunne tåle ovn.
  4. Krydderurteolie: Blend krydderurter med olivenolie, og krydr med salt. Sigt blandingen.
  5. Servering: Servér æggekagen med krydderurteolie og gerne krydderurter samt evt. rugbrød.

Anbefalet til dig