Mindre madspild: Æggekage med krydderurteolie
Foto: Anders Schønnemann Brug rest af krydderurter og kogte kartofler i en skøn æggekage.

Mindre madspild: Æggekage med krydderurteolie

Rest: Krydderurter og kogte kartofler. Æggekage er en virkelig nem hverdagsret. Fyr altid rester i af det, du har – alt fra dampede grøntsager til en rest revet ost er godt. Kartofler i æggekage er klassisk og superlækkert. Her har jeg toppet med en olie lavet på triste krydderurter. Men du kan sagtens nøjes med den ene eller den anden ting – alt efter hvad du skal have brugt op.

printer Print
clock 30 minutter
plate 2 personer

300 g kogte kartofler
½-1 squash (eller en rest kogte grøntsager)
olivenolie
salt
6-7 æg
1 håndfuld ost, revet
1 fed hvidløg, revet
salt og peber

Krydderurteolie

en håndfuld krydderurter
1-1½ dl olivenolie
salt

Sådan gør du:

  1. Skær kartofler og grønt i grove stykker. Steg begge dele i olivenolie på en lille, varm pande. Krydr med salt.
  2. Pisk æggene sammen med ost og lidt revet hvidløg. Krydr med salt og peber.
  3. Hæld æggemassen på panden, og lad æggekagen stege ved middelvarme, læg evt. låg på, eller sæt den i ovnen ved 200 grader, så går det hele lidt hurtigere. Husk, at din pande skal kunne tåle ovn.
  4. Krydderurteolie: Blend krydderurter med olivenolie, og krydr med salt. Sigt blandingen.
  5. Servering: Servér æggekagen med krydderurteolie og gerne krydderurter samt evt. rugbrød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Madspild, Æggekage, Æg, Nem aftensmad og Hovedret