SPONSORERET indhold
Mørbradbøf med gratinerede svampe
En lettere version end den traditionelle med flødestuvning.
6
Ingredienser
800 g svinemørbrad
2 løg
2 spsk olivenolie
1 spsk smør
2 spsk balsamicoeddike
salt og peber
2-3 spsk groft hakket frisk timian
250 g champignon
2-3 skalotteløg
1-2 fed finthakket hvidløg
100 g revet ost
1 dl rasp
1 spsk finthakket frisk timian
1½ spsk olivenolie.
- Skær senerne af mørbraden, og skær kødet i bøffer af ca. 1½ cm tykkelse.
- Snit løgene og steg dem møre og bløde på panden med olivenolie og smør. Krydr de bløde løg med lidt balsamico, salt og peber.
- Tag løgene af panden og steg mørbradbøfferne ca. 6 min. på hver side til de er gennemstegte og saftige, krydr med salt, peber og timian.
- Rens champignonerne for jord og knæk stokken af.
- Hak skalotteløg fint og bland dem sammen med hvidløg, halvdelen af det revet ost, rasp, timian og olivenolie.
- Læg champignonerne i et ovnfast fad med bunden opad. Fyld blandingen i svampene og drys revet ost henover.
- Bag svampene 15-20 min ved 200 grader til de er møre og gyldne.
- Anret stegt mørbrad med løg og gratinerede svampe.
Prøv også oksebryst med bagte rødbeder peberrod og brøndkarse