Nøddetærter med karamel

Foto: Columbus Leth Bag selv de lækreste små sprøde nøddetærter med lækker karamel og chokolade på toppen...

Nøddetærter med karamel

Nøddetærter med karamel

Delikate og søde tærter fyldt med blød karamel. Vi bager tærterne i portionsforme, men den kan også bages som en stor tærte i en tærteform – med løs bund – ca. 25 cm diameter. Her får du opskriften på de lækre prøde nøddetærter med lækker karamel og chokolade på toppen - en slags mini toscatærter, der med garanti vil gøre lykke til eftermiddagskaffen.

Karamel er en fantastisk smagsgiver i både kager og desserter. Se med her, når vi lader karamellen flyde over og bager fantastiske nøddetærter med den underskønne blanding af sukker, fløde og smør:

Nøddetærter med karamel

Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid
(6 portionstærter)

Tærtebund:
120 g hvedemel
60 g flormelis
100 g smør
1 spsk. vand

Nøddekaramel:
150 g mandler
50 g hasselnødder
125 g sukker
20 g smør
2 dl piskefløde
100 g sukker
6 portionstærteforme max. 10 cmdiameter
50 g mørk chokolade til pynt

  1. Kom hvedemel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med vandet. Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 30 min.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik, så den passer i størrelsen til 6 tærteforme. Læg dejen i de smurte forme. Sørg for, at dejen kommer godt op ad kanten. Skær overskydende kanter af. Prik dejen med en gaffel.
  4. Læg et stykke bagepapir over dejen, og fyld med keramiske tærtekugler eller tørrede bønner. Bag bundene i ca. 15 min., til de er sprøde og gyldne. Fjern bagepapir og tærtekugler, og afkøl bundene.
  5. Smut mandlerne. Hak mandler og hasselnødder.
  6. Smelt sukker i en gryde, til det er gyldent. Tilsæt smør, og bland fløde i lidt ad gangen, så karamellen ikke størkner. Tilsæt resten af sukkeret, og kog karamellen til den tykner. Tag gryden af varmen, og vend nødderne i karamellen.
  7. Fordel nøddekaramellen i tærtebundene, og stil dem køligt, indtil karamellen er størknet.
  8. Smelt chokoladen ved svag varme. Dekorer tærterne.
  9. Opbevar tærterne på køl.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Nøddekage, Karamel og Kage

610x200_woordy_knap2.jpeg