Nutella-boller
Foto: Olof Abrahamsson Mums!

Skønt hjemmebag: Nutella-boller

Nutella er altid et hit! Fyld disse luftige hvedeboller med lækker nutella og blød flødeskum - perfekte til eftermiddagskaffen i solen.

printer Print
plate 16 stk.

  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl mælk
  • 75 g blødt smør
  • 3/4 dl sukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 knsp. salt
  • 6 1/2 dl hvedemel
  • Æg til pensling

Fyld:

  • 2 dl Nutella
  • 3 dl fløde

Pynt:

  • flormelis
  • 2 spsk. kakao

Sådan gør du:

  1. Smuldr gæren. Varm mælken, til den er lun, og hæld den over gæren. Rør, til gæren er helt opløst.
  2. Skær smørret i tern, og tilsæt smørret sammen med sukker, kardemomme, salt og det meste af melet. Ælt dejen, til den slipper skålens kant. Lad dejen hæve tildækket i 40 min.
  3. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 2 og rul dem begge til pølser. Del hver pølse i 8 stykker og tril dem til boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 40 min.
  4. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag dem midt i ovnen i ca. 8 min. ved 200 grader. Bank på dem, inden du tager dem ud, de skal lyde hule. Lad dem køle helt af.
  5. Fyld: Skær toppen af bollerne, og udhul bollerne lidt og smør Nutella på.
  6. Pisk fløden til skum, hæld den i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt flødeskum på bollerne. Læg låget på, bland flormelis med kakao, og sigt over flødekagerne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nutella, Boller, Kage, Bagning og Bageopskrifter