Ingredienser
- 25 g gær
- 2 1/2 dl mælk
- 75 g blødt smør
- 3/4 dl sukker
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 knsp. salt
- 6 1/2 dl hvedemel
- Æg til pensling
Fyld:
- 2 dl Nutella
- 3 dl fløde
Pynt:
- flormelis
- 2 spsk. kakao
Sådan gør du:
- Smuldr gæren. Varm mælken, til den er lun, og hæld den over gæren. Rør, til gæren er helt opløst.
- Skær smørret i tern, og tilsæt smørret sammen med sukker, kardemomme, salt og det meste af melet. Ælt dejen, til den slipper skålens kant. Lad dejen hæve tildækket i 40 min.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 2 og rul dem begge til pølser. Del hver pølse i 8 stykker og tril dem til boller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 40 min.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag dem midt i ovnen i ca. 8 min. ved 200 grader. Bank på dem, inden du tager dem ud, de skal lyde hule. Lad dem køle helt af.
- Fyld: Skær toppen af bollerne, og udhul bollerne lidt og smør Nutella på.
- Pisk fløden til skum, hæld den i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt flødeskum på bollerne. Læg låget på, bland flormelis med kakao, og sigt over flødekagerne.
Ved du i øvrigt, hvorfor det hedder Nutella? Det kan du blive meget klogere på her:
8 kendte søde sager: Hvor stammer navnet fra?