SPONSORERET indhold

Lækre nutellaboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nutella er altid et hit! En dejlig luftig og blød tebolle, der overrasker med sit fyld af cremet nutella.

Af: Frederikke Wærens Foto: Frederikke Wærens
26. feb. 2024 | Opskrift | ALT for damerne
14 stk.

Ingredienser

  • 14 tsk nutella
  • 100 g smør
  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 30 g gær
  • 55 g sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 stk æg
  • ca. 600 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg til pensling
  • Flormelis til pynt

Sådan gør du:

  • Sæt 14 tsk nutella af på et stykke bagepapir, og sæt det i fryseren, indtil dejen skal formes til boller.
  • Smelt smør i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt mælken.
  • Opløs gæren i den lune mælkeblanding i en røreskål.
  • Tilsæt sukker, kardemomme og æg.
  • Tilsæt næsten alt melet og salten, og ælt dejen til den er blank og smidig og slipper skålen. Det tager ca. 5-10 minutter på køkkenmaskine.
  • Tilsæt evt. resten af melet, hvis dejen virker for blød.
  • Lad dejen hæve lunt i 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
  • Del dejen i ca. 14 lige store stykker.
  • Kom en frossen nutellakugle ind i hvert dejstykke, og tril dem til boller.
  • Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt enten bollerne tæt på bagepladen, så de hæver sammen, eller sæt dem med lidt mellemrum.
  • Lad bollerne hæve lunt i yderligere 1 time under et fugtigt viskestykke.
  • Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  • Bag bollerne i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når man banker i bunden.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.
  • Drys med flormelis inden servering.

TIP: Du kan pynte bollerne med glasur eller smeltet chokolade i stedet for flormelis.

Anbefalet til dig