Nytårstorsk

Foto: Thomas Hergaard

Nytårstorsk - opskrift fra Hjemmet

Nytårstorsk til forret

Den klassiske nytårstorsk - skal du servere torsk til nytår, så se med her:

star star star star star
(19) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate Nytårstorsk til 4 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
1 l vand
1 spsk salt
2 hel sort peber
1 laurbærblad
1 skalottel√łg
1/2 spsk eddike
1 stykke torsk (med skind og ben, ca. 500 g)
Endvidere:
4 skiver bacon
4 skiver rugbr√łd
4 spsk dijonnaise (sennepsmayonnaise)
4 skiver syltet r√łdbede
1 stk frisk peberrod
1 spsk kapers
2 spsk persille (hakket)

  1. S√¶t en gryde over at koge med vand, salt, krydderier, det pillede skalottel√łg sk√•ret i kvarte og eddike.
  2. Læg torskestykket i kogevandet, og lad det netop nå kogepunktet igen.
  3. Tag gryden af blusset, læg låg på gryden og lad fisken trække i lagen i ca. 20 min.
  4. Tag torskestykket op med en hulske, træk skindet af og del fisken.
  5. Steg baconskiverne spr√łde p√• en t√łr pande, og lad dem dryppe af p√• et stykke k√łkkenrulle.
  6. Udstik rugbr√łdet i 4 cirkler og rist dem let p√• en pande med lidt sm√łr.
  7. L√¶g dem p√• tallerkner og anret med dijonnaise, torsk (lun eller kold), bacon, r√łdbedestrimler, h√łvlet peberrod, kapers og hakket persille.

 

star star star star star
(19) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Nytårsmenu, Nytårsforret og Forret

610x200_woordy_knap2.jpeg