Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)
1 l vand
1 spsk salt
2 hel sort peber
1 laurbærblad
1 skalotteløg
1/2 spsk eddike
1 stykke torsk (med skind og ben, ca. 500 g)
Endvidere:
4 skiver bacon
4 skiver rugbrød
4 spsk dijonnaise (sennepsmayonnaise)
4 skiver syltet rødbede
1 stk frisk peberrod
1 spsk kapers
2 spsk persille (hakket)
- Sæt en gryde over at koge med vand, salt, krydderier, det pillede skalotteløg skåret i kvarte og eddike.
- Læg torskestykket i kogevandet, og lad det netop nå kogepunktet igen.
- Tag gryden af blusset, læg låg på gryden og lad fisken trække i lagen i ca. 20 min.
- Tag torskestykket op med en hulske, træk skindet af og del fisken.
- Steg baconskiverne sprøde på en tør pande, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Udstik rugbrødet i 4 cirkler og rist dem let på en pande med lidt smør.
- Læg dem på tallerkner og anret med dijonnaise, torsk (lun eller kold), bacon, rødbedestrimler, høvlet peberrod, kapers og hakket persille.