Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på lammekølle
Foto: Bulls Lammekølle

Opskrift på lammekølle

Lammekølle serveret med kålsalat

Tid: ca. halvanden time
4 personer

1 dusk rosmarin
1 citron
4 fed hvidløg
en lammekølle
2 skiver knoldselleri
1 stort danske madæble - belle de boskoop
2 søde kartofler
2 fed hvidløg
1/4 l piskefløde
saft af 1/2 citron
havsalt
peber.

Ovnen tændes på 200 grader. Hak rosmarin, citron og hvidløg fint, bland det sammen til en marinade, og smør lammet godt ind. Du kan eventuelt lave små lommer i kødet, som du kan komme marinaden ned i.
Skær knoldselleri og madæblet i bidder og skær kartoflerne i skiver og hak hvidløgene fint.
Placer alle ingredienserne i et ildfast fad, og hæld fløden over. Krydr med citron, havsalt og peber. Bagetiden er ca. 1 time.

Kålsalat
1/4 hvidkål
1/4 rødkål
1 bundt persille
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld hasselnødder

Dressing
5 spsk olivenlie
saft af 1 citron
havsalt.

Hak hvid- og rødkål fint. Hak persillen.
Bland alle ingredienserne og hældrosiner og hasselnødder over, og server salaten sammen med lammekøllen.


Opskrift af ernæringsterapeut Louise Bruun.


Se, hvad vi ellers skriver om: Lammekølle, Lam og Louise Bruun