Se opskriften på en lækker cassoulet.
SPONSORERET indhold

Her er opskriften på den lækreste cassoulet

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Frantz Maurice Scott Lundby Foto: Line Thit Klein
22. mar. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 4 timer

Ingredienser

½ kg hvide bønner, lagt i blød natten over i vand
150 g bacon i tern
1 gulerod i tern (100 g)
2 løg (300 g)
2 dåser hakket tomater (800 g)
6 fed hvidløg
2 spsk hakket krydderurter (persille og timian)
vand
350 g svinesmåkød
1 spsk smør
4 hvidløgspølser (eller krydderpølser) (Lav dem selv, eller købhos slagter)
½ dåse andeconfit (købes på dåse i supermarkedet)
salt og peber
rasp
friske krydderurter (f.eks. skovsyre, havesyre)

Opskrift: Sådan laver du cassoulet

Kom de udblødte bønner i en stor gryde sammen med bacon, gulerod, 1 hakket løg, 1 dåse hakkede tomater, 2 fed presset hvidløg og krydderurter. Tilsæt vand, så det står lidt over indholdet, og lad det simre under låg, til bønner er møre.

Brun svinekød i smør i en gryde, og tilsæt 1 hakket løg og 4 fed presset hvidløg. Steg dem med, til de er klare. Kom 1 dåse hakkede tomater, salt og peber i. Tilsæt vand, så det står lidt over indholdet, og lad det simre under låg i ca. 1 time.

Brun pølser i smør, og lad dem simre med svinekødet i de sidste 10 min. Kom andelår i gryden.

Kom alle ingredienser i et ildfast fad, og strø overfladen ganske let med rasp, sæt fadet i ovnen ved 180 grader, og lad det bage i ca. 2 timer.

Undervejs rører du stegeskorpen´ind i retten nogle gange, og hver gang tilsætter du lidt ny rasp på overfladen. Hvis retten begynder at virke tør, tilsættes lidt bouillon eller vand.

Servér cassoulet med krydderurter, nybagt brød og evt. grøn salat.


Opskriften tager  4 timer med i alt 3 timer, hvor retten passer sig selv.


PRØV OGSÅ: Lammerack med panchetta