Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Pad thai med kylling
Foto: Line Thit Klein Pad thai med kylling

Pad thai med kylling

Pad thai med kylling

En nudelklassiker, som kan fås overalt i Thailand, og er perfekt food to go.

printer Print

Ca. 400 g brede risnudler

sauce:
3 spsk Fish Sauce
3 spsk riseddike
2 spsk rørsukker
2 spsk sød soja eller hoisinsauce
3 spsk neutral olie
3 fed hvidløg, finthakket
ca 1 spsk frisk ingefær, meget finthakket
1 frisk rød chili, tynde strimler
ca. 250 g kyllingebryst eller inderfilet i strimler
3 store æg
1 pakke bønnespirer
ca. 100 g små grønne bønner
1 lille bundt forårsløg

tilbehør:
1 bundt frisk koriander
2 lime i både
ca. 50 g hakkede usaltede peanuts, alternativt cashewnødder

Sådan gør du

Læg nudlerne i blød efter pakkens anvisning, de skal være bløde men stadig have en smule bid når kommer i wokken. Bland Fish Sauce, riseddike, rørsukker og hoisin/sød sojasauce, rør rundt indtil sukkeret er opløst og sæt så til side.

Varm wokken op til den meget varm og tilsæt olien sammen med hvidløg, ingefær, chili og kylling. Svits kødet i ca to min, og tilsæt så nudler og rør rundt, så kylling og nudler er blandet. Skub nudlerne til side og tilsæt lidt ekstra olie som æggene slås ud i. Lad dem stege ca. et halvt minut til de har dannet skorpe på undersiden, og vend så æggene rundt med nudler og kylling. Skær de grønne bønner igennem på langs, og del i to, og tilsæt dem med bønnespirer og forårsløg, vend rundt et minuts tid over høj varme. Hæld saucen over, og vend et par gange, til alle nudlerne har taget smag, og øs på et fad. Top med ekstra koriander og hakkede peanuts og læg limebådene ved. Spis med det samme.

PRØV OGSÅ: Pad thai med kylling og tigerrejer