Pærer –brombær crumble
Overrask med en crumblekage til dessert, hvor syrlige frugter bliver pakket ind i et sprødt og sødt lag på toppen.
Ingredienser
125 g koldt smør
75 g sukker
100 g hvedemel
50 g mandler
50 g knuste makroner
3-4 pærer
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk vaniljesukker
½ tsk citronskal
250 g brombær (optøede fra frost)
Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis
Sådan laver du crumble
Skær smørret i tern. Hak mandlerne groft og knus makronerne.
Smuldr smør og mel med fingrene i en skål og tilsæt sukker, mandler og knuste makroner og bland det godt sammen.
Skræl pærerne og fjern kernehuset. Skær pærerne i skiver på langs, og drys dem med kardemomme, vaniljesukker og revet citronskal. Kom pærerne i en tærtefrom, fordel brombærrene oven på, og smuldr dejen herover.
Bag crumble-kagen i ovnen ved 200 grader i 30-35 min., til frugten er mør og crumblen gylden.
Spis kagen lun med en skefuld cremefraiche eller god vaniljeis til.