Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Pasta med salsiccia, tomat og fennikel
Foto: Line Thit Klein Pasta med salsiccia, tomat og fennikel

Pasta med salsiccia, tomat og fennikel

Pasta med salsiccia, tomat og fennikel

De soltørrede tomater tilføjer en fantastisk dybde til de friske tomater i sovsen. Det er en fyldig pastaret, som smager af Sydeuropa.

4
Print

8 store, soltørrede tomater – udblødt i vand (medmindre det er den slags, du køber i olie)
½ fennikel
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
100 g pancetta i tern
300 g salsiccia – eller en anden rå, grovhakket pølse (du kan også bruge svinefars)
1 tsk fennikelfrø
sort peber
500 g friske tomater – eller ca. 5 styk, skåret i grove tern
1 glas hvidvin
1 tsk sukker

Tilbehør:
500 g pasta
friskrevet parmesanost

Sådan gør du

Skær de soltørrede tomater i tern, og snit fennikel og skalotteløg i tynde strimler. Hak hvidløget fint. Varm olien i en gryde, og kom pancettaen i. Lad den stege, til den begynder at tage farve – ca. 5 min. Tilsæt fennikel og skalotteløg. Lad dem snurre ved middel varme i et par minutter. Fjern imens skindet fra salsicciaen, og kom farsen i gryden. Sørg for at hakke lidt i pølsefarsen undervejs med en træpalet eller grydeske, så farsen smuldrer. Knus fennikelfrø i en morter.

Når kødet har stegt 3-4 min, tilsættes fennikelfrø og godt med friskkværnet sort peber. Kom de soltørrede tomater i sammen med de friske tomater. Tilsæt hvidvin og sukker, og lad retten snurre en halv time ved svag varme med låget halvt på. Smag til sidst saucen til – måske mangler den lidt salt? Serveres med friskkogt al dente pasta og masser af revet parmesan.

TIP: Jeg foretrækker en lidt chunky pastatype til denne kraftige sauce, f.eks. casarecce, som jeg her har brugt, der er en siciliansk form for pasta. Der findes utallige pastaformer i Italien – hver region har sine, og hver gang jeg er i Italien opdager jeg en ny pastaform, jeg aldrig har set før.

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Lækre frikadeller på 7 spændende måder

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter