Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på hakkebøf
Foto: Andreas Wiking Hakkebøffer

Opskrift på hakkebøf

Så er der bøf!

plate 4
printer Print

500 g hakket oksekød 8-10%
ca. 1 dl blandede, hakkede krydderurter f.eks. timian, rosmarin, og lavendel
salt, friskkværnet peber
2 tsk olie.

Ratatouillesalat:
2 courgetter
1 aubergine
2 flækkede, udkernede, røde peberfrugter i tykke stykker
4 bøftomater i kvarte eller ottendedele
2 løg i tykke både
4-6 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk vineddike.

Servering:
400 g brød.

Energi pr. person:
650 Kcal
Fedt:
29 %
Protein:
29 %
Kulhydrant:
42 %

Sådan gør du

Bland det hakkede kød med 1-2 spsk af krydderurterne, del og form kødet til fire pæne bøffer.
Bland de resterende krydderurter med salt og peber og rul kanten af bøfferne heri, før de steges gyldne i olie på panden 3-4 minutter på hver side efter tykkelse.

Bland alle grøntsager i en skål med olie, salt og peber. Bred dem derefter ud på en bageplade med bagepapir, så de ligger i et jævnt lag. Bag grøntsagerne møre i ovnen ved 225 grader 20-30 minutter, vend dem undervejes og smag til med vineddike, evt. yderligere krydderier og servér til bøfferne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bøf, Oksekød, Dansk mad, Hakkebøf og Hovedret