Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan laver du mexikanske æg
Foto: Anders Schønnemann Mexikanske æg

Mexikanske æg

Sådan laver du mexikanske æg

2
Print

2 majstortillaer eller 1 fuldkornstortilla
olivenolie
1 fed hvidløg
½ løg
½ grøn peberfrugt
5 æg
salt
1 tomat
1 grøn chili, f.eks. jalapeno
en håndfuld koriander
evt. hotsauce

Sådan laver du mexicanske æg

Klip tortillaerne i korte strimler, og steg dem i olie på en varm pande i et minut eller to, til de er lidt sprøde. Tag dem af panden.

Skær hvidløget i tynde skiver, hak løget fint, skær peberfrugten i små tern, og pisk æggene med lidt salt.

Sautér hvidløg og løg på den varme pande, de skal ikke tage farve, men blive dejligt bløde, ca. 2-3 min. Tilsæt peberfrugt og derefter æg. Lad det stege, til det næsten er røræg.

Skær imens tomaten i kvarter, fjern kernerne, og kassér dem, og skær tomatkødet i tern. Hak chilien (kassér frøene, hvis du ikke vil have dine æg for stærke). Tilsæt tomat og chili efter smag, og steg æggene færdige. Smag til med salt, og servér straks med koriander og evt. en god hotsauce.

PRØV OGSÅ: Sådan laver du morgenmadspizza