SPONSORERET indhold
Saftige solsikkeboller med perlespelt
Få en sund start på det nye år med kernesunde boller, der både mætter og smager helt forrygende.
16 stk.
Ingredienser
Fordej:
5 g gær
2 dl vand
2 dl fuldkornsspeltmel
1 tsk. honning
Dej:
5 dl vand
150 g perlespelt
100 g solsikkekerner
1½ tsk. salt
1 dl vand
150 g fuldkornsspeltmel
ca. 450 g hvedemel
Pynt:
1 sammenpisket æg og 1 dl solsikkekerner
- Rør gæren til fordejen ud i vandet, og rør speltmel og honning i. Lad fordejen stå i en skål dækket med plastfilm natten over.
- Kog de 5 dl vand op. Kom perlespelten i vandet, og lad dem simre 20 min. under låg. Lad kernerne afkøle, til de er lunkne. Rør fordejen og de øvrige ingredienser sammen med kernerne, gerne i en røremaskine. Rør dejen til den slipper skålens sider. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 3 timer.
- Form 16 boller af dejen, gerne med lidt madolie på hænderne. Lad dem efterhæve på bagepapir på en bageplade tildækket med et rent klæde.
- Pensl bollerne med æg og drys med solsikkekerner.
- Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20-25 min.