Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Salat a la vitello tonnato
Foto: Anders Schønnemann

Salat a la vitello tonnato

Salat a la vitello tonnato

Normalt kommer vitello tonnato uden salat, menher erden sprøde salat en god bonus. Skøn som forret eller frokostret. Evt. med brød til.

Print

Forret til 4-6 personer

600 g kalvesteg, gerne culotte
olivenolie
salt og peber

Creme:
140 g tun i olie
½ -1 dl olivenolie
½ dl vand
3-5 spsk citronsaft
1-2 ansjoser

Salat:
200 g blandet salat, gerne romaine, radicchio
og rucola
lidt mild eddike
salt og peber
2-3 spsk kapers
10-12 ansjosfileter
frisk oregano

Tilbehør:
Citronbåde

Sådan gør du

Kalvesteg:
Brun stegen i olivenolie på en varm pande. Gnid den med salt, og steg den færdig på panden eller i en varm ovn (ca. 180 grader), til den er ca. 58 grader i midten. Lad den hvile lidt, og skær den i tynde skiver lige inden servering.

Creme:
Blend tun med olie, vand, citronsaft og ansjoser. Smag til med citron og eventuelt salt. Tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.

Salat:
Anret salaten, top med kød, kapers, ansjoser og lidt plukket oregano. Server straks med creme og citronbåde til.