Salat a la vitello tonnato

Foto: Anders Schønnemann

Salat a la vitello tonnato

Salat a la vitello tonnato

Normalt kommer vitello tonnato uden salat, menher erden sprøde salat en god bonus. Skøn som forret eller frokostret. Evt. med brød til.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
Ingredienser

Forret til 4-6 personer

600 g kalvesteg, gerne culotte
olivenolie
salt og peber

Creme:
140 g tun i olie
½ -1 dl olivenolie
½ dl vand
3-5 spsk citronsaft
1-2 ansjoser

Salat:
200 g blandet salat, gerne romaine, radicchio
og rucola
lidt mild eddike
salt og peber
2-3 spsk kapers
10-12 ansjosfileter
frisk oregano

Tilbehør:
Citronbåde

Sådan gør du

  1. Kalvesteg:
    Brun stegen i olivenolie på en varm pande. Gnid den med salt, og steg den færdig på panden eller i en varm ovn (ca. 180 grader), til den er ca. 58 grader i midten. Lad den hvile lidt, og skær den i tynde skiver lige inden servering.
  2. Creme:
    Blend tun med olie, vand, citronsaft og ansjoser. Smag til med citron og eventuelt salt. Tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.
  3. Salat:
    Anret salaten, top med kød, kapers, ansjoser og lidt plukket oregano. Server straks med creme og citronbåde til.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Vitello Tonnato, Italiensk mad og Forret