
Salat med stegt pighvar, sprød serrano og pærer
Et moderne twist på den klassiske forret med fisk.
Ingredienser
400-500 g pighvarfilet eller anden fisk, f.eks. helleflynder, slethvar eller rødtunge
4-5 skiver serrano- eller parmaskinke
2 små pærer
1 julesalathoved
½ bakke blandet salat med rucola
1 skalotteløg snittet i tynde skiver
1 lille håndfuld krydderurter, f.eks. kørvel og purløg
2-3 spsk citronsaft
2½ spsk olivenolie
salt og peber
Pynt: lidt ekstra krydderurter.
Sådan gør du:
Skær fisken i brede strimler.
Steg serranoskinkeskiverne sprødt på en pande med olivenolie, og knæk efterfølgende den sprøde skinke i mindre stykker. Skær pærerne i kvarter. Fjern og kassér kernehuset, og skær det i skiver.
Snit julesalaten i små stykker, og bland dem med pærer, salat, skalotteløg, krydderurter, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Anret salaten på tallerkner eller et fad og kom stegt fisk henover. Drys med sprødstegt serranoskinke og lidt ekstra krydderurter.
PRØV OGSÅ: Kanapé med ingefærkylling og wasabimayo
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
Tip:
Serranoskinke kan byttes ud med sprødstegt bacon i små tern. Og hvis du elsker at få torsk nytårsaften, kan denne salat også trylles om til salat med bagt torsk og sprød serranoskinke. Servér salaten sammen med et stykke bagt torsk og rør f.eks. en dressing af 1½ dl cremefraiche 18 %, ½ tsk dijonsennep, lidt citronsaft og ½-1 spsk revet peberrod, salt, peber og servér til.