Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på Salat med stenbiderrogn og dildcreme
Foto: Line Thit Klein Forår på første klasse – stenbiderrogn og sprødt grønt.

Opskrift på Salat med stenbiderrogn og dildcreme

Salat med stenbiderrogn og dildcreme

En smuk og farverig salat med stenbiderrogn og æg, der både kan bruges til frokost eller som forret.

clock 30 minutter
printer Print
plate 4-6 personer

4-6 æg
½-1 fennikel
½-1 bundt radiser
1 skalotteløg
1 håndfuld ærtespirer
1 lille bundt dild (brug den ene halvdel til salaten og den anden halvdel til dressingen)
½ citron, saft heraf
lidt olivenolie

Dressing:
2 dl cremefraiche 18 %
1½ tsk dijonsennep
salt og peber
ca. 200 g stenbiderrogn (beregn 50 g stenbiderrogn pr person)

Tilbehør: brød

Sådan laver du salat med stenbiderrogn:

Kog æggene 7-10 minutter afhængig af om du vil have dem smilende eller
hårdkogte. Pil dem og skær dem i kvarte og krydr med lidt salt. Skær fennikel i tynde skiver, f.eks. på en mandolin.

Nip og skær radiser i mindre stykker. Pil og skær skalotteløg i tynde ringe. Pluk ærtespirerne og hak dilden groft. Gem halvdelen til dressingen. Vend fennikel, radiser, skalotteløg, ærtespirer og dild sammen med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber.

DRESSING:
Rør cremefraiche med dijonsennep, salt, peber og dilden sammen. Smag til med salt og peber. Anret salaten på et fad og kom skefulde af dildcreme over. Kom herefter de kvarte æg og stenbiderogn på. Server med brød til. Kom evt. resten af stenbiderrognen i en skål og server til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Påskefrokost, Stenbiderrogn, Sunde salater, Dansk mad og Tilbehør