
Foto: Forår på første klasse – stenbiderrogn og sprødt grønt.
Opskrift på Salat med stenbiderrogn og dildcreme
Salat med stenbiderrogn og dildcreme
En smuk og farverig salat med stenbiderrogn og æg, der både kan bruges til frokost eller som forret.
preparation
Total: 30 minutter
plate
4-6 personer
Af Pernille Skjødt
Ingredienser
4-6 æg
½-1 fennikel
½-1 bundt radiser
1 skalotteløg
1 håndfuld ærtespirer
1 lille bundt dild (brug den ene halvdel til salaten og den anden halvdel til dressingen)
½ citron, saft heraf
lidt olivenolie
Dressing:
2 dl cremefraiche 18 %
1½ tsk dijonsennep
salt og peber
ca. 200 g stenbiderrogn (beregn 50 g stenbiderrogn pr person)
Tilbehør: brød
Sådan laver du salat med stenbiderrogn:
- Kog æggene 7-10 minutter afhængig af om du vil have dem smilende eller
hårdkogte. - Pil dem og skær dem i kvarte og krydr med lidt salt. Skær fennikel i tynde skiver, f.eks. på en mandolin.
- Nip og skær radiser i mindre stykker. Pil og skær skalotteløg i tynde ringe. Pluk ærtespirerne og hak dilden groft. Gem halvdelen til dressingen.
- Vend fennikel, radiser, skalotteløg, ærtespirer og dild sammen med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
- DRESSING: Rør cremefraiche med dijonsennep, salt, peber og dilden sammen. Smag til med salt og peber.
- Anret salaten på et fad og kom skefulde af dildcreme over. Kom herefter de kvarte æg og stenbiderogn på.
- Server med brød til. Kom evt. resten af stenbiderrognen i en skål og server til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Påskefrokost, Stenbiderrogn, Sunde salater, Dansk mad og Tilbehør
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: