Saltede mandler: Sådan laver du den lære snack selv
SPONSORERET indhold

Saltede mandler: Sådan laver du den lækre snack selv

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Saltede mandler, salte mandler eller saltmandler – kært barn har mange navne… Men ligegyldigt hvad du vælger at kalde den lækre lille snack, er de salte mandler en perfekt makker til velkomstdrinken, til din filmaften eller som en lille ekstra ’treat’ i madpakken. Her får du 6 gode opskrifter på saltede mandler:

11. aug. 2021 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 30 min | Arbejdstid: 10 min

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 100 g mandler

Sådan laver du saltede mandler:

  1. Bring vand og salt i kog på en lille pande.
  2. Tilsæt mandlerne, og rør i dem, til saltet er rørt ud, og vandet er fordampet.
  3. Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 160 g varmluft i cirka 15-20 minutter. Vend dem en gang undervejs.

3 skønne opskrifter: Saltmandler med chili, saltede mandler med soja & ristede sojanødder

Der er mange måder selv at lave saltmandler på, du kan fx også lave dem med chili. Her får du Katrine Klinkens god og nemme opskrift på saltmandler med chili.

Ristede saltmandler med chili

Opskrift: Katrine Klinken/Foto: Thomas Hergaard 

saltede-mandler-chili.jpg

  • Rist mandler ved middelvarme i olie på en pande og tilsæt lidt chiliflager de sidste 20 sekunder af stegetiden.
  • Lad mandlerne dryppe af i en si og drys med groft salt lige før servering.

Saltmandler på japansk: Saltede mandler med soja

Du kan også gøre din hjemmelavede saltmandler endnu mere salte ved at tilsætte lidt soja. Her skal du smutte mandlerne først, så mandlerne er uden skal, når de kommer i ovnen. Se her, hvordan du laver salte mandler med soja.

saltede-mandler-soja.jpg

  • Du skal bruge:
  • 200 g mandler
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. japansk soja (Kikkoman eller Tamari).
  1. Smut mandlerne, bred dem ud på bagepladen, og tør dem i en 100 grader varm ovn i ½ 1 time.
  2. Smelt smørret på en pande, tilsæt mandlerne, og rist dem let gyldne. Spæd med soja og rør, til al væde er fordampet.
  3. Derefter hældes mandlerne på bagepapir på bagepladen og eftertørrer i en 100 grader varm ovn i ½ time.

Ristede sojanødder

Det er ikke kun mandler, der er gode at riste med soja – du kan også bruge cashewnødder, pekannødder eller hasselnødder. Her får du en lækker opskrift på blandede ristede nødder, der er perfekte til fx nytårsaften, men også til dagen derpå.

saltede-mandler-ristede-soja-noedder.jpg

Du skal bruge:

  • 400 g blandede nødder, f.eks. mandler, cashewnødder og hasselnødder
  • 1 dl sojasauce
  1. Fordel nødderne i et jævnt lag i et ovnfast fad, og bag dem i forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 15 min, til de er varme og gyldne.
  2. Dryp sojasaucen over, og lad dem tørre i ovnen i ca. 10 min., til de er mørke og sojaen er trængt ind i nødderne.
  3. Vend evt. rundt i dem et par gange. Lad nødderne afkøle, og opbevar i lufttæt beholder.

Verdens nemmeste opskrift på saltmandler

Der er mange gode bud på, hvordan du selv kan lave hjemmelavede salte mandler. De fleste opskrifter indebærer, at du skal bruge en stegepande. Men det behøver du faktisk ikke, for du kan sagtens lave saltede mandler i ovnen. Her får du en nem opskrift:

  • Bland hele mandler med skind med en anelse neutralt smagende olie og flagesalt.
  • Læg mandlerne i et jævnt lag på bagepapir på bageplade.
  • Bag mandlerne i 7-10 min. i en 200 grader varm ovn, til de er gyldne.
  • Nyd dem lune eller friskbagte som snack.

Se mange flere gode bud på lækre snacks her 

Prøv også: Hjemmelavede chili cheese tops

 

Anbefalet til dig