Schwarzwälder kirschtorte
SPONSORERET indhold

Schwarzwälder kirschtorte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Overdådig og lækker lagkage i form af denne kirsebærkage fra Schwarzwald.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
01. aug. 2016 | Opskrift | Hjemmet
1 stor kage eller 12-14 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bage/kogetid: ca. 15 min.
Lagkagebunde, 3 stk.: (kan evt. købes ­færdiglavede)
lidt smør til formene
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel, evt. 75 g hvedemel og 25 g ­kartoffelmel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
Vaniljecreme:
1 vaniljestang
½ l sødmælk
25 g sukker
4 æggeblommer
2 spsk majsstivelse
Fyld:
500 g kirsebær +
ca. 100 g til pynt
2 dl kirsebærsirup
eller -saft
Top:
½ l piskefløde
150 g mørk chokolade
evt. kronblade af ­morgenfruer

  1. Smør 3 lagkageforme (22-24 cm i diameter) med blødt smør. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er stift og tykt skummende.
  2. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dej-skraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Hæld dejen i formene, og bag kagerne i ca. 12 min. ved 175 grader. Stik i en kage med et træspid. Hvis der er rå dej på, skal kagerne bage lidt mere. Afkøl lagkagebundene på en bagerist.
  4. Vaniljecreme:
  5. Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen.
  6. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si cremen over i en skål. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet.
  7. Udsten kirsebærrene. Gem hele bær til pynt.
  8. Saml lagkagen: Læg en lagkagebund på et fad, og stænk med kirsebærsirup eller -saft. Fordel halvdelen af kirsebærrene og derefter halvdelen af vaniljecremen på bunden.
  9. Læg en lagkagebund ovenpå, stænk med kirsebærsirup, og fordel resten af kirsebærrene og vaniljecremen på bunden. Læg den øverste bund på, og stænk med kirsebærsirup. Lad lagkagen trække tildækket i køleskab nogle timer.
  10. Smør kagen med et lag flødeskum. Drys med hakket chokolade og pynt med kirsebær og evt. kronblade fra morgenfruer.