Skøn juleskærekage

Skøn juleskærekage

Julen er højsæson for herligt hjemmebag, prøv denne dejlige skærekage, der med garanti vil sprede god julestemning.

10 stk.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • 100 g nougat
  • 4 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. nelliker
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • fintrevet skal fra 1 usprøjtet citron
  • 100 g valnødder
  • 50 g sukat
  • Pynt:
  • 200g marcipan
  • 1 spsk. flormelis
  • evt. sukkerkugler

  1. Rør smør og flormelis cremet. Smelt nougat over vandbad, og rør det i smørret. Pisk et æg i ad gangen. Sigt hvedemel, bagepulver, nelliker og ingefær i æggeblandingen. Tilsæt citronskal, grofthakkede valnødder og sukat i små tern.
  2. Kom dejen i en smurt springform, og bag den midt i en varm ovn ved 180 gr. i ca. 50 min. Lad kagen køle af
  3. Rul marcipanen ud til en lang strimmel, der kan nå rundt om kagen (ca. 5 x 50 cm). Rul rester af marcipan ud, og stik stjerner ud med en udstikker. Drys flormelis på kagen gennem en sigte, og læg marcipanstjernerne på. Pynt evt. stjernerne med sukkerkugler.