Skøn juleskærekage
SPONSORERET indhold

Skøn juleskærekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Julen er højsæson for herligt hjemmebag, prøv denne dejlige skærekage, der med garanti vil sprede god julestemning.

Af: Susanne Engelstofte Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
26. jan. 2012 | Mad | Hendes Verden
10 stk.

Ingredienser

150 g smør
150 g flormelis
100 g nougat
4 æg
175 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. nelliker
1 tsk. stødt ingefær
fintrevet skal fra 1 usprøjtet citron
100 g valnødder
50 g sukat


Pynt:

200g marcipan
1 spsk. flormelis
evt. sukkerkugler

  1. Rør smør og flormelis cremet. Smelt nougat over vandbad, og rør det i smørret. Pisk et æg i ad gangen. Sigt hvedemel, bagepulver, nelliker og ingefær i æggeblandingen. Tilsæt citronskal, grofthakkede valnødder og sukat i små tern.
  2. Kom dejen i en smurt springform, og bag den midt i en varm ovn ved 180 gr. i ca. 50 min. Lad kagen køle af
  3. Rul marcipanen ud til en lang strimmel, der kan nå rundt om kagen (ca. 5 x 50 cm). Rul rester af marcipan ud, og stik stjerner ud med en udstikker. Drys flormelis på kagen gennem en sigte, og læg marcipanstjernerne på. Pynt evt. stjernerne med sukkerkugler.