Små focaccia med dild-olie
Foto: Tia Borgsmidt Skønne små focaccia boller.

Små focaccia med dild-olie

Disse focaccia boller med dild-olie er perfekte til frokost og smager skønt smurt med flødeost og tomat - Mums!

printer Print
plate 20 stk.

3 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
120 g durumhvedemel
80 g fuldkornshvedemel
200 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00 eller pizzamel
75 g friskrevet parmesan
2 spsk. olivenolie

Dild-olie:

4 spsk. finthakket dild
1 dl olivenolie
1 tsk. salt

Desuden:

150 g flødeost
4-5 tomater
salt og peber
1 lille bdt. dild

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt olivenolie, salt og de forskellige slags mel.
  2. Ælt dejen, til den er smidig. Lad dejen hæve en time tildækket.
  3. Del dejen i 20 boller, og tryk dem til flade cirkler. Lad dem efterhæve 15 min.
  4. Drys med parmesan, og dryp med olie.
  5. Bag focacciabrødene ca. 12 min. ved 225 gr. Afkøl dem.
  6. Rør dild, olivenolie og salt sammen. Flæk brødene, og smør dem med flødeost.
  7. Fyld dem med tomatskiver, og dild og dryp med dild-olie. Krydr med salt og peber.
  8. Server resten af dild-olien til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Madpakke, Bagning, Focaccia, Boller og Bageopskrifter