
SPONSORERET indhold
Søde spejlæg med abrikoser og marcipanfyld
En perfekt kage til te eller kaffe i påskedagene. Find opskriften på de vidunderlige spejlægs-kager med abrikos og marcipan lige her:
Total: 50 min |
Arbejdstid: 30 min
Ingredienser
Spejlæg med marcipanfyld
Fryse-egnede, men bundene kan blive bløde.
1 portion færdig mørdej
50 g rå ren marcipan (groftrevet)
50 g sukker
75 g smør (blødt)
1 stort æg
20 g majsstivelse (Maizenamel)
1 dåse henkogte abrikoser, halve (ca. 225 g drænet vægt)
+ 1 spsk majsstivelse (Maizenamel)
2 spsk flydende honning eller sirup til pensling
Sådan bager du de fine småkager
- MØRDEJ: Smuldr smørret i melet, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker. Saml dejen med sammenpisket æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Den er lettest at rulle ud afkølet, men ikke helt kold.
- SPEJLÆG: Rul mørdejen ud i en tykkelse på 1-2 mm. Stik dejen ud i cirkler med en diameter på ca. 10 cm. Læg dem på bagepapir.
- Rør marcipanfyldet sammen af marcipan, sukker, smør, æg og majsstivelse. Sæt en skefuld på hver af dejcirklerne.
- Lad abrikoserne dryppe godt af. Dup dem på den flade side i lidt majsstivelse og læg dem oven på marcipanfyldet som ”æggeblommer”.
- Sæt bagepladen i en 200 grader varm ovn og bag kagerne i ca. 10 min. Skru ned til 150 grader og bag videre i 5-10 min., til fyldet er stivnet.
- Lad kagerne køle af på en bagerist.
- Pensl abrikoserne med lidt honning eller sirup lige før servering, og nyd kagerne friskbagte til te eller kaffe.