Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Spansk kartoffelæggekage
Foto: Mikkel Adsbøl

Spansk kartoffelæggekage - opskrift fra Hendes Verden

Spansk kartoffelæggekage

ca. 8 skiver
Print

700 g kogte kartofler
1 dl olivenolie
6 æg
1 bundt purløg
1 bundt dild
1 tsk. rosa peberkorn
2 tsk. salt
1 spsk. olie til stegning
Pynt:
Friske krydderurter og 4-6 tynde skiver skinke

  1. Skær kartoflerne i skiver, og rist dem på panden i olie, evt. ad flere ombæringer. Pisk æg, hakkede krydderurter, knuste rosa peberkorn og salt sammen.
  2. Vend kartoflerne i æggene. Kom olie på panden, og hæld skålens indhold på. læg et låg på panden, og lad det simre over svag varme i ca. 10 min.
  3. Vend tortillaen rundt på låget, så den ustegte side kommer nedad, og giv æggekagen ca. 10 min. mere over svag varme.
  4. Server tortillaen drysset med friske krydderurter og skinke.
Se, hvad vi ellers skriver om: Spansk mad og Æggekage