Stegte ris med kylling, æg og karry
SPONSORERET indhold

Stegte ris med kylling, æg og karry

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Jeg brugte røde ris, men brug dem, du har. Kog dem dagen før, da de helst skal være helt kolde, inden de steges.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
09. feb. 2016 | Opskrift | Hjemmet
2-3 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 10 min.
kød fra 1 kyllingelår
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 frisk chili
1-2 æg
1½ spsk. olie
1 spsk. karry
500 g kolde, kogte ris (ca. 2½ dl rå)
2 spsk. sojasovs
2 spsk. vand
1 spsk. farin
Drys:
2-3 forårsløg
evt. frisk basilikum (eller koriander/persille)

  1. Pluk kødet i mundrette stykker.
  2. Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Rens chilien for frø og mellemvægge, og snit den fint.
  3. Pisk æggene let sammen. Varm en wok eller stor pande med ½ spsk. olie, og steg æggene til røræg i 1 min. Bryd dem i mindre stykker, og hæld dem ud på en tallerken.
  4. Hæld resten af olien i wokken, og steg løg og karry under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt hvidløg, chili og kylling, og steg under omrøring i 1-2 min. Tilsæt kogte ris, sojasovs, vand og farin, og steg under omrøring, til alt er varmt.
  5. Vend æggene i retten, drys med rensede og snittede forårsløg og evt. lidt frisk basilikum. Servér straks.