Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Stegte ris med kylling, æg og karry
Foto: Martin Dyrløv

Stegte ris med kylling, æg og karry - opskrift fra Hjemmet

Stegte ris med kylling, æg og karry

Jeg brugte røde ris, men brug dem, du har. Kog dem dagen før, da de helst skal være helt kolde, inden de steges.

2-3 personer
Print

Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 10 min.
kød fra 1 kyllingelår
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 frisk chili
1-2 æg
1½ spsk. olie
1 spsk. karry
500 g kolde, kogte ris (ca. 2½ dl rå)
2 spsk. sojasovs
2 spsk. vand
1 spsk. farin
Drys:
2-3 forårsløg
evt. frisk basilikum (eller koriander/persille)

  1. Pluk kødet i mundrette stykker.
  2. Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Rens chilien for frø og mellemvægge, og snit den fint.
  3. Pisk æggene let sammen. Varm en wok eller stor pande med ½ spsk. olie, og steg æggene til røræg i 1 min. Bryd dem i mindre stykker, og hæld dem ud på en tallerken.
  4. Hæld resten af olien i wokken, og steg løg og karry under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt hvidløg, chili og kylling, og steg under omrøring i 1-2 min. Tilsæt kogte ris, sojasovs, vand og farin, og steg under omrøring, til alt er varmt.
  5. Vend æggene i retten, drys med rensede og snittede forårsløg og evt. lidt frisk basilikum. Servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Indisk mad og Hovedret