
Sukkerkager med krymmel
Sukkerkager med krymmel
40 stk.
180 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
½ stang vanilje, kornene herfra, eller 1 tsk vaniljesukker
400 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Glasur af 300 g flormelis, vand og farve
Krymmel til pynt
Sådan gør du
Rør smør og sukker sammen, til det bliver lyst og cremet. Rør æggene i et ad gangen og tilsæt vaniljen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen. Saml dejen til en flad, rund masse, pak den ind i plastfolie, og læg den i køleskabet i 1 time. Varm ovnen op til 180 grader.
Del dejen i to portioner, og rul hver portion ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 mm. Stik kager ud i forskellige former, og kom dem over på bageplader med bagepapir på. Bag kagerne i 8-10 min, til de akkurat er blevet gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.
Rør en meget tyk glasur af flormelis med lidt vand, og del den evt. i flere portioner, hvor du tilsætter forskellige farver til nogle af dem. Kom glasuren i små fryseposer, og skær et lille hul i hjørnet, så du har en sprøjtepose.
Pynt kagerne med glasur og krymmel.
TIP! Du kan bruge farvepasta, som kan købes i specialbutikker. De kommer i rigtigt mange farver, og de fortynder ikke din glasur. Du skal bruge meget lidt af det, for det farver virkelig meget. Køb det bl.a. hos Specialkoebmanden.dk.
PRØV OGSÅ: Julesnegle med tranebær og appelsin