Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sukkerkager med krymmel
Foto: Line Thit Klein Sukkerkager med krymmel

Sukkerkager med krymmel

Sukkerkager med krymmel

Print

40 stk.

180 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
½ stang vanilje, kornene herfra, eller 1 tsk vaniljesukker
400 g hvedemel 
1 tsk bagepulver

Glasur af 300 g flormelis, vand og farve
Krymmel til pynt

Sådan gør du

Rør smør og sukker sammen, til det bliver lyst og cremet. Rør æggene i et ad gangen og tilsæt vaniljen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen. Saml dejen til en flad, rund masse, pak den ind i plastfolie, og læg den i køleskabet i 1 time. Varm ovnen op til 180 grader.

Del dejen i to portioner, og rul hver portion ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 mm. Stik kager ud i forskellige former, og kom dem over på bageplader med bagepapir på. Bag kagerne i 8-10 min, til de akkurat er blevet gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.

Rør en meget tyk glasur af flormelis med lidt vand, og del den evt. i flere portioner, hvor du tilsætter forskellige farver til nogle af dem. Kom glasuren i små fryseposer, og skær et lille hul i hjørnet, så du har en sprøjtepose.

Pynt kagerne med glasur og krymmel.

TIP! Du kan bruge farvepasta, som kan købes i specialbutikker. De kommer i rigtigt mange farver, og de fortynder ikke din glasur. Du skal bruge meget lidt af det, for det farver virkelig meget. Køb det bl.a. hos Specialkoebmanden.dk.

PRØV OGSÅ: Julesnegle med tranebær og appelsin