Sukkerkager med krymmel
SPONSORERET indhold

Fineste julesmåkager: Sukkerkager med krymmel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Børn elsker at pynte kager med alskens farver og fint drys, så her er der virkelig lagt op til en hyggestund. Her får du opskriften på fine og farverige sukkerkager, som I kan hygge jer med at pynte og servere til en af julens mange hyggestunder. Se hvordan, du bager sukkerkager med pynt og krymmel her:

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
05. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
ca. 40 sukkerkager | Total: en time, 30 min | Arbejdstid: en time, 20 min

Ingredienser

  • 180 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • ½ stang vanilje, kornene herfra, eller 1 tsk vaniljesukker
  • 400 g hvedemel 
  • 1 tsk bagepulver
  • Glasur af 300 g flormelis, vand og farve
  • Krymmel til pynt

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker sammen, til det bliver lyst og cremet. Rør æggene i et ad gangen og tilsæt vaniljen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen.
  2. Saml dejen til en flad, rund masse, pak den ind i plastfolie, og læg den i køleskabet i 1 time. Varm ovnen op til 180 grader.
  3. Del dejen i to portioner, og rul hver portion ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 mm. Stik kager ud i forskellige former, og kom dem over på bageplader med bagepapir på.
  4. Bag kagerne i 8-10 min, til de akkurat er blevet gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.
  5. Rør en meget tyk glasur af flormelis med lidt vand, og del den evt. i flere portioner, hvor du tilsætter forskellige farver til nogle af dem.
  6. Kom glasuren i små fryseposer, og skær et lille hul i hjørnet, så du har en sprøjtepose.
  7. Pynt kagerne med glasur og krymmel.

 

PRØV OGSÅ: Julesnegle med tranebær og appelsin