SPONSORERET indhold
Sukkerkrans med tranebær og farinfyld
Denne skønne skærekage er nem at have i ovnen, lige før gæsterne træder ind ad døren, og den er også god at tage med ud på visit som et sødt indslag til kaffen.
ca. 16 stk.
Ingredienser
Dej
150 g smør
2½ dl kærnemælk el. yoghurt
1 dl sødmælk
25 g gær
2 spsk. sukker
¼ tsk. salt
100 g tørrede tranebær
425 g hvedemel
Farinfyld:
100 g smør
150 g brun farin
1 spsk. stødt kanel
Glasur:
1½ dl florsukker
1 spsk. vand
- Smelt smørret i en gryde over svag varme. Hæld kærnemælk og sødmælk i gryden, og varm blandingen op, så den er lunken. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt sukker og salt. Bland tranebær og mel, og ælt dejen sammen (den skal være lidt klistret). Dæk skålen med køkkenfilm, og stil den lunt i 45 min.
- Rør fyldet sammen til en ensartet smørcreme, mens dejen hæver.
- Slå dejen ned på et meldrysset bord, og form den til en tyk pølse. Rul dejen ud til en lang flad dej, og fordel fyldet i et jævnt lag på dejen. Rul dejen sammen som en roulade, og læg den i en smurt ringform.
- Bag kagen midt i ovnen ved 180 gr. i ca. 30 min., eller til den er gennembagt. Læg evt. stanniol over kagen, hvis den bliver for mørk på overfladen.
- Pynt med glasur, når kagen er afkølet.