Sund fastfood: Kyllingekebab i grovpita
Foto: Maria Warnke Nørregaard Sund og nem fastfood til hverdagen.

Sund fastfood: Kyllingekebab i grovpita

Oh yes, fastfood på den sunde måde. Hvor du får den gode, vanedannende smag for langt færre kalorier.

printer Print
clock 20 minutter
plate 2 personer

225 g kyllinge- inderfilet
½ tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret mynte
1 tsk. olivenolie
1 fed knust hvidløg
Revet skal og saft af ½ økologisk citron
Salt og peber

Youghurt-agurke-dip:
1 dl yoghurt naturel
1 fed knust hvidløg
Friskhakket eller tørret mynte
½-1 tsk. spidskommen
¼ agurk
1 hjertesalat
1 grovpita
Lidt citron

Energi pr. person:
305 Kcal
Fedt:
16 %
Protein:
48 %
Kulhydrat:
36 %

Sådan gør du:

  1. Kom kyllingefileterne i en skål, og bland dem omhyggeligt med de tørrede krydderier, olie, hvidløg samt citronskal og saft.
  2. Sæt kødet på spyd, og steg dem i en stor pande. Steg dem i 3-4 minutter på hver side.
  3. Rør og smag yoghurten til med hvidløg, mynte og spidskommen samt salt og peber.
  4. Høvl agurken fint, og vend den i yoghurten.
  5. Lun, og del pitabrødene.
  6. Servér kyllingekebabben med hjertesalat, citron, pitabrød, frisk mynte og lunt pitabrød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad, Kylling og Hovedret