
Tarteletter med skinke og rodfrugter
Nemme tarteletter med lækkert fyld af skinke og rodfrugter - fyldet til disse tarteletter kan varieres i det uendelige, byt skinken ud med en rest kylling og varier gulerødder og selleri med forskellige andre rodfrugter.
Ingredienser
6 tarteletter
Fyld:
150 g selleri, skrællet vægt
150 g gulerødder, skrællet vægt
25 g smør
2½ spsk. hvedemel
4 dl bouillon
2 dl piskefløde
200 g røget skinke i tern
1 spsk. friskhakket timian eller persille
1-2 tsk. dijonsennep eller hvidvinseddike
salt og peber
Pynt:
1 stilk bladselleri og frisk timian eller persille
Sådan laver du tarteletter med skinke
1. Skær selleri og gulerødder i tern. Kog det ca. 5 min. i letsaltet vand. Afdryp grøntsagerne i en si.
2. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt skinke, selleri, gulerødder og persille. Kog op under omrøring. Smag til med sennep, salt og peber.
3. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server dem pyntet med bladselleri i tynde skiver og timian.
TIP
Har du en rest kogt hamburgerryg, kan du skære det i tern og bruge i stedet for skinken.