Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Wok med rodfrugter, svinekød og grønkål
Foto: Maria Warnke Nørregaard

Wok med rodfrugter, svinekød og grønkål

Wok med gris, rødder & grønkål

Hverdagsmad med nordiske toner.

4
Print

500 g blandede rodfrugter, f.eks. gule- og persillerod og selleri
1-2 porrer
350 g skinkesmåkød i tern eller strimler
salt, peber
1 spsk sød paprika
1 spsk olivenolie
½ liter grønkålsblade
sojasauce
250 g fuldkornsnudler

Sådan gør du: Skræl og skær rodfrugterne i mindre, mundrette stykker, og snit porrerne. Vend kødet med krydderierne. Kog, afdryp og hold nudlerne varme. Varm olien i en wok eller stor sauterepande, og brun kødet heri under omrøring. Bland rodfrugterne ved, og steg videre under omrøring i 6-8 minutter. Kom derefter porrer og grønkålsblade i, og steg i yderligere nogle minutter. Smag til med sojasauce og evt. yderligere krydderier, før retten serveres med kogte fuldkornsnudler og ekstra sojasauce.  

Energi pr. person: 520 kcal, fedt 16%, protein 28%, kulhydrat 56%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad