![Wok med rodfrugter, svinekød og grønkål](/media/a0d1188eb2e24f4eacee3c0f7c68b78a/fa2c4e8e82784ed4945a621fbbf7ce73.jpg?width=400&quality=80)
Wok med gris, rødder & grønkål
Hverdagsmad med nordiske toner.
Ingredienser
500 g blandede rodfrugter, f.eks. gule- og persillerod og selleri
1-2 porrer
350 g skinkesmåkød i tern eller strimler
salt, peber
1 spsk sød paprika
1 spsk olivenolie
½ liter grønkålsblade
sojasauce
250 g fuldkornsnudler
Sådan gør du: Skræl og skær rodfrugterne i mindre, mundrette stykker, og snit porrerne. Vend kødet med krydderierne. Kog, afdryp og hold nudlerne varme. Varm olien i en wok eller stor sauterepande, og brun kødet heri under omrøring. Bland rodfrugterne ved, og steg videre under omrøring i 6-8 minutter. Kom derefter porrer og grønkålsblade i, og steg i yderligere nogle minutter. Smag til med sojasauce og evt. yderligere krydderier, før retten serveres med kogte fuldkornsnudler og ekstra sojasauce.
Energi pr. person: 520 kcal, fedt 16%, protein 28%, kulhydrat 56%