Vidste du, at du kan fjerne smør fra din madlavning – uden at gå ned på smagen?
Foto: Getty Sammenligner man Becel Flydende med smør, er det faktisk næsten 60 procent mere klimavenligt at vælge Becel Flydende til sin madlavning

Vidste du, at du kan fjerne smør fra din madlavning – uden at gå ned på smagen?

Fedstof er uundværligt i køkkenet, og hvis du skal bage en kage eller stege aftensmaden på panden, kommer du sjældent udenom at bruge lidt fedtstof.

Mange vil formentlig helt instinktivt gribe ud efter smørpakken i køleskabet.

Men vidste du, at der findes et oplagt alternativ til smør og andre animalske fedtstoffer? Et alternativ som både smager godt, er mere klimavenligt – og følger kostrådet” Spis mindre mættet fedt”?

Alternativet hedder Becel Flydende og er 100 procent plantebaseret.

Og inden du tænker ’Ja, det er fint, men det smager sikkert helt forkert’ – så prøv lige engang at læse lidt videre.

Becel scorer høje karakterer
I en ny Kvalitativ test fra 2019 er det netop blevet påvist, at det ofte er rigtig svært at smage forskel på, om der er brugt Becel Flydende, eller om der er brugt andre fedtstoffer i madlavningen.

Smagstesten blev udført på vegne af Becel, og i alt deltog 24 kvinder i alderen 25-55 år. Kvinderne fik først efterfølgende at vide, at Becel stod bag testen.

LÆS OGSÅ: 6 simple tips til en mere bæredygtig hverdag

I undersøgelsen smagte kvinderne fem forskellige retter, der hver var lavet i to versioner; en version lavet med olivenolie/smør/solsikkeolie/kokosolie og en version lavet med Becel Flydende.

Ved flere af retterne kunne mange af kvinderne ikke smage forskel, og ved alle fem retter var der tilmed en stor del af kvinderne, der valgte Becel-versionen som deres favorit.

I skemaet kan du se alle resultaterne fra testen, men vi kan vist roligt slå fast, at det er en myte, at Becel Flydende ikke smager godt i madlavning.

Produktet er ideelt til stegning og bagning, da det sprøjter mindre end olie, og da det ikke brænder så let på som smør.

Testresultater: 

(artiklen fortsætter under skemaet)

Ret

Foretrak olivenolie/smør/
solsikkeolie/kokos-olie (smagsneutral)

Kunne ikke smage forskel

Foretrak
Becel

Tigerrejer (stegte)

10 (olivenolie)

8

6

Salat af stegt spidskål m. nødder

8 (smør)

10

6

Stegt kylling

7 (solsikkeolie)

10

7

Minifrikadeller

7 (kokosolie)

5

12

Chokoladekage

12 (smør)

1

11

Smagstesten blev foretaget på vegne af Becel i februar. I alt deltog 24 kvinder i alderen 25-55 år. De fik først efterfølgende at vide, at Becel stod bag testen.

Klimavenligt alternativ
Becel Flydende er 100 procent plantebaseret og langt mere miljøvenligt end animalske fedtstoffer. Produktionen af plantebaserede produkter udleder nemlig mindre CO2 end produktionen af animalske produkter*.

Sammenligner man Becel Flydende med smør, er det faktisk næsten 60 procent mere klimavenligt at vælge Becel Flydende til sin madlavning. Det viser en livscyklusanalyse foretaget af Becel.**

Følger Kostrådene
Desuden er Becel Flydende lavet af ingredienser fra naturen såsom vegetabilske olier fra raps, solsikke og hørfrø. Ingredienserne er rige på omega-3 og har et højt indhold af umættet fedt. Becel Flydende følger det officielle danske kostråd ”Spis mindre mættet fedt”. Vi spiser cirka en trediedel for meget mættet fedt – det vil sige det fedt, der findes i smør og smørblandinger, mælk, ost og kød. Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi bliver bedre til at spise den rigtige type af fedt***.

Er du blevet overbevist om, at du skal prøve Becel Flydende? Så giv dig for eksempel i kast med en af disse fem lækre kødfrie retter eller følg guiden til, hvordan du laver en lækker vegansk gæstemiddag 

 

*Læs mere om Fødevarernes klimaaftryk her

** Becel er plantebaseret og derfor mere miljøvenlig. En livscyklusanalyse udført i overensstemmelse med ISO 14040 og 14044, ledet og gennemgået af uafhængige eksperter, viser, at Becel Flydende har mindst 59% lavere drivhusgasemissioner pr. kilo produkt end smør (fedt 80%) produceret i Danmark.

*** Læs mere om de officielle danske kostråd her

Se, hvad vi ellers skriver om: Becel