-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Vildandepaté med salat og brød
Skøn andepaté til årets juleborde - andepatéen kan også bruges som en lækker forret eller let frokostanretning med salat og brød.
Ca 12 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hviletid: ca. 30 min. + nedkølingstid
- Stege/bagetid: ca. 1 time og 10 min.
- Fryse-egnet
- 400 g vildandebryst (uden skind og ben)
- 2 spsk olie
- 800 g hakket kalv- og svinekød
- 1½ spsk groft salt og friskkværnet peber
- 2 tsk enebær (knuste)
- 2 æg (sammenpiskede)
- 2½ dl piskefløde
- 8 laurbærblade
- 200 g bacon (skiver)
- lidt blødt smør (til formen)
- Tilbehør:
- cornichoner/syltede agurker, grøn salat og hvedebrød
- Dup andekødet tørtmed køkkenrulle. Varmolie på en slip letpandeog brun kødetpå begge sider. Krydrmed salt og peber. Rørhakket kød sejt medsalt, tilsæt enebær ogkrydr godt med peber.Tilsæt æg og rør godt.Tilsæt gradvist flødeog rør forsigtigt sammen.
- Lad farsen hvilei ca. 30 min. Pensl enovnfast form eller ensandkageform medsmør. Læg skiftevis farsog brunede stykker andekødlagvist i formen.Fordél laurbærblade ogbaconskiver på toppenaf pateen.
- Bag den i ca.1 time ved 175 grader.Kernetemperaturenskal være 80 grader(målt med stegetermometer).Køl pateen afog servér den kold, evt.i skiver med cornichoner,grøn salat og brød.