Woman sleeping in bed

Foto: iStock

Tips til makeup

18 geniale makeuptricks til dovne piger

Jeg hører til dem, som snoozer fire gange om morgenen og løber rundt i irritation, fordi jeg er stået for sent op. Jeg hører også til dem, som ikke magter at tage makeup af om aftenen, og måske var lidt for lang tid i byen. Her er mine bedste og hurtigste tricks til at camouflere alt det, når du går ud af døren.

Jeg hører til dem, som snoozer fire gange om morgenen og løber rundt i irritation, fordi jeg er stået for sent op. Jeg hører også til dem, som ikke magter at tage makeup af om aftenen, og måske var lidt for lang tid i byen. Her er mine bedste og hurtigste tricks til at camouflere alt det, når du går ud af døren.

Der findes nogle piger, som springer ud af sengen hver eneste morgen med overskud og energi. De kan godt lide at have lidt ekstra tid til at spise en god morgenmad, lave lidt krøller i håret og stryge deres skjorte. Hver evig eneste morgen trisser jeg ud på badeværelse med en sur mine, fordi jeg er dødmisundelig på netop dem: A-menneskerne.

LÆS OGSÅ: 8 myter om skønhed – og om de holder

Som I kan nok godt gætte, er jeg et solidt B-menneske. Og måske et lidt mere dovent af slagsen. Det er ikke, fordi jeg ikke vil lave lækker morgenmad eller se godt ud på vej ud af døren. Men I må forstå: Jeg skal hver dag kæmpe en udmattende kamp med min snooze-knap om, hvornår jeg skal op. Og jeg kan afsløre, at det er virkelig sjældent, jeg vinder.

Derfor har jeg gennem tiden opsnappet en masse tips, som har gjort, at jeg alligevel formår at se nogenlunde tilforladelig ud, når jeg forlader lejligheden. Og faktisk vil jeg vove at påstå, at min snooze-knap har gjort mig enormt kreativ gennem årene. Mange af rådene kommer fra andre seje, dovne piger, og nogle har jeg fundet frem til i desperation på nettet.

Enjoy!

1. Sort eyeliner på din vippebukker

Jeg ved, det lyder mærkeligt, men der er mening med galskaben. Eyeliner over øjet kan fjerne fokus fra din klumpede mascara, som du måske ikke orkede at tage af dagen før. Eller det kan blot spare dig noget tid, hvis du har snoozet fem gange for meget. Tegn på den øverste, inderste kant af din vippebukker med en kohl-eyeliner. Brug så din vippebukker som normalt og voila: En eyelinerstreg på et splitsekund.

2. Hvid eyeliner på den våde kant

Hvid sørger for at lysne og åbne op. Ergo er det din bedste ven, når du er ekstra træt eller har tømmermænd. Læg en hvid eyeliner på øjets våde kant. Det kan lige snyde, så det ligner, du er mere veludhvilet.

3. Face wipes

Det ord skal bare stå for sig selv. Og helst ved siden af din seng også. Face wipes er simpelthen lavet til dovne piger som mig, der ofte ikke orker at tage makeup af før sengetid. Det er servietter med makeupfjerner i, som du gnubber rundt i ansigtet og på øjnene. Nu er det blevet lidt sværere for mig at finde en undskyldning for ikke at fjerne dagens makeup.

4. Concealer i trekant og ikke en bue

Når du har trætte mandagsøjne eller kun har fået tre timers søvn efter en bytur, er concealer dit vigtigste våben til camouflage. Men i stedet for at lægge det i en bue under øjet, så forsøg i stedet at duppe det på i en trekant, som når længere ned på kinden. Det lysner et større område op mere jævnt, så de mørke rander skjules bedre.

5. Tørshampoo

Jeg tror simpelthen, at tørshampoo er opfundet af én, der elskede at sove længe. Det er hvert fald blevet min redning de morgener, hvor jeg kun kan nå en hurtig skyller under bruseren, før jeg løber ud af døren. Mine favoritter er dem med spray, og det er vigtigt, de kun bliver sprayet ned i hovedbunden, da det er dér håret fedter. Træk lige en børste gennem det bagefter, så det fordeler sig jævnt.

6. Tandbørste i håret

Når det igen er en af de morgener, hvor jeg ikke kan nå en hårvask, sætter jeg det gerne op i en knold eller hestehale. Det resulterer bare i uoverskueligt mange små fimrehår, der lægger sig i panden og nakken. Jeg har fundet ud af, at lidt hårlak på en tandbørste kan lægge hårene ind til de andre og sikre, at de bliver der. Det skal selvfølgelig være en tandbørste, der kun bliver brugt til det formål.

7. Neglene under koldt vand

Det er ikke ofte, jeg begiver mig ud i at lægge neglelak om morgenen. Men skal jeg pludselig have det gjort i en fart om aftenen, har jeg fundet ud af, hvad der får dem til at tørre lidt hurtigere. Efter du har lagt sidste lag, så stik neglene under koldt vand i 30 sekunder. Det hærder lige overfladen lidt mere, så den ikke bliver fuldstændig ødelagt.

8. Blush på kinder og øjenlåg

Hvis det skal gå lidt hurtigt med makeuppen, så er det vigtigste for mig at skabe lidt glød i ansigtet. Især hvis jeg har tømmermænd, hvor farven måske ufrivilligt kan forsvinde i løbet af dagen. Læg lidt blush på kinderne og gerne en anelse på dine øjenlåg. Det giver lidt liv til det trætte ansigt.

9. Lad læbestiften redde alt

Jeg har engang formået at snooze en hel time. Det efterlod kun tid til at smide tøj på kroppen og børste tænderne. Her fandt jeg ud af, at læbestift er min bedste ven. Smid en stærk farve på læberne, for det vil stjæle fokus fra trætte øjne eller uglet hår. Har du kun tid til én ting, anbefaler jeg klart det. Og læbestift kan sagtens påføres på farten.

10. Skrab i stedet for at plukke

Jeg tror næppe, jeg kun taler for mig selv, når jeg siger, jeg ofte er vågnet op med lidt vilde øjenbryn. Og når tiden er knap, har jeg ikke mulighed til at plukke dem med præcision. Derfor har jeg investeret i en øjenbrynsskraber. Stræk huden, og skær i små korte ryk med hårenes retning. Det fjerner nemt og hurtigt hårene, men de kommer selvfølgelig hurtigere igen end ved plukning med pincet. Det er godt til en hurtig eller hyppig løsning.

11. Hav altid en ske i køleskabet

Nogle bruger frosne ærter, andre bruger agurker, og jeg bruger en ske. Det er selvfølgelig til de hævede morgenøjne. Jo længere tid jeg snoozer, desto trættere ser jeg ofte ud. Derfor har jeg altid en ske i køleskabet, som lige kan køle de værste morgenøjne lidt ned. Det tager ikke mere end et par minutter pr. øje, og så er det værste væk.

12. Gå i bad om aftenen

Kan du styre håret dagen efter og vågne mentalt uden det klassiske morgenbad, så omlæg vanerne og gå i bad om aftenen. Det sparer simpelthen bare oceaner af tid om morgenen.

13. Vask kun pandehåret

Hvis man nogensinde har haft pandehår eller sidder med den flotte frisure lige nu, ved man selv, at det næsten er umuligt at skippe en hårvask. Pandehåret kan sidde i alle retninger, og pludselig har man fået så meget hårlak i, at det næsten ligner en hjelm. Mit bedste trick fra mine pandehårstider er simpelthen at stikke det ind under håndvasken alene og få det vasket. Resten af håret kan klare sig med en omgang tørshampoo.

14. Hat, kasket og hårbånd

Nogle dage er det ikke muligt at nå et bad, selvom ikke engang tørshampoo kan redde høstakken på hovedet. Derfor har jeg altid en smart kasket, hat eller hårbånd liggende. Der må jeg simpelthen trække de tunge skyts frem og dække hovedet. Det er især hårbunden, som bare skal pakkes væk i en fart.

15. Brug altid en vippebukker

Uanset om du er velsignet med lange mørke øjenvipper eller ej, så er en vippebukker vejen frem, når du skal se mere frisk ud. Den duer både til trætte tømmermændsøjne, der skal åbnes, men også til den lynhurtigere morgenrutine, hvor man ikke kan nå at bruge mascara.

16. Læbepomade med farve i

Jeg tænker ofte på læbepromade med farve i, som en af de første ting jeg fik lov til at få, da jeg var yngre og ville pynte mig. Senere har jeg fundet ud af, at det kan være en redning i min meget hurtige morgenrutine. Det giver lidt glød til ansigtet med friske læber, og så tager det kun et par sekunder at anvende fremfor læbestiften.

17. Føntør dit hår til sidst

Hvis du alligevel når badet, efter du har sovet de 20 minutter længere, end du burde, skal du skynde dig at slå håret ud af håndklædet. Lad det lufttørre så lang tid som muligt, for faktisk tørrer håret hurtigere, end man tror. Så tager det nemlig knap så lang tid at føntørre sidst i morgenrutinen. Og det er endda sundere for håret.

18. Highlighter overalt

Okay, måske ikke overalt. Men hvert fald i øjenkrogen, når dine øjne i forvejen er ved at drage sydpå. Læg en smule highlighter i øjets krog mod næsen, og du vil hurtigt se, hvordan du pludselig ser ud til at have sovet hvert fald tre timer mere. Du kan også lægge det på kindbenene, da det giver en lækker glød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Lister og Makeup