7 genveje til smukt hår
Foto: Getty Images Sådan kommer du tørt, kruset og fladt hår til livs
gallery

7 genveje til smukt hår

Hvordan undgår jeg tørt, kruset og fladt hår?

Kom tørt, kruset og fladt hår til livs, og gå en ny tid i møde med sunde og glansfulde lokker. Vi viser dig de geniale genveje.

1. Ekstra pleje

Særligt om vinteren, hvor håret typisk mangler fugt, kan det have tendens til at kruse og se mere slidt ud. Svaret kan være en plejende leave-in-mist, f.eks. John Masters Organics, der indeholder ni økologiske olier, der sprayes i enten håndklædetørt eller tørt hår og giver masser af næring og styrke.

Leave In Conditioning Mist, John ­Masters Organics hos Nicehair.dk (sponsoreret), 319 kr.

2. Let it shine

Ved at afslutte din styling med en målrettet gloss-spray som denne fra Kérastase kan du tilføre håret ekstra flot glans uden at tynge din frisure. Spray en lille mængde fra ca. 20-30 centimeters afstand, og afslut med at føntørre koldt for optimal glans.

Gloss Appeal, Kérastase hos Nicehair.dk (sponsoreret), 240 kr.

3. Skånsom styling

Der er desværre intet nyt under solen: Varmebehandling slider på håret og gør det skrøbeligt og tørt. Du kan dog minimere slitagen med et glatte- eller krøllejern med temperatur-kontrol, for jo finere hår – jo mindre varme har du brug for. Redskaber fra Cloud Nine er også kendt for en særlig overfladebehandling af de keramiske plader, som gør håret ekstra glansfuldt.

Original Iron, Cloud Nine, 1.599 kr.

LÆS OGSÅ: Her er produkterne, der kan udglatte ar og minimere rynker

4. Opfrisk din ­hårfarve

Snyd håret sundere og mere velplejet med en shampoo og/eller balsam med farvepigmenter, der opfrisker og intensiverer din kemiske eller naturlige hårfarve. Alchemic er en serie, der passer til alle hårfarver lige fra afbleget til brunt, lyst og rødt.

Alchemic Conditioner ­Tobacco, Davines, 245 kr.

5. Et skønt løft

Fladt hår er udgangspunktet for mange af os, men en volumengivende stylingcreme er vejen til både et løft og langvarigt hold. Den lette variant fra No Inhibition er samtidig varmeskyttende og fordeles i håndklædetørt hår før føntørring. Resultat? Håret føles, som havde du lige været hos frisøren – løftet, sundt og med den lækreste frugtagtige duft.

Body Booster, No Inhibition, 169 kr.

6. Sund i bunden

Opfriskende og antibakteriel kur, der stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden og kan bruges ­dagligt eller efter hårvask. Doser efter behov, og massér det ind med fingrene. Skal ikke skylles ud. Parfume- og parabenefri.

Solutions Tonic Treatment No. 4, Id Hair, 159 kr.

7. Fugtboost

Døjer du med slidt og tørt hår, er kodeordet ikke overraskende masser af fugt. Den nemmeste løsning er en fugtgivende shampoo og balsam fra f.eks. Avedas Dry Remedy-serie med bl.a. fugtgivende, økologisk buriti-olie, der efterlader håret blødt, blødt, blødt.

Dry Remedy Moisturizing ­Shampoo og Conditioner, Aveda, hhv. 318 kr. & 328 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed og Hår