”Vi leder ude i virkeligheden”: ALT for damerne efterlyser nu kvindelige læsere til nyt modeljob

Foto: Franne Voigt/Viktor Karlsson Kender du en smuk kvinde? Danmarks mest læste kvindeblad efterlyser nye modeltyper.

”Vi leder ude i virkeligheden”: ALT for damerne efterlyser nu kvindelige læsere til nyt modeljob

Trænger du også til at se modeller i ALT for damerne, der ligner dig selv? Det gør vi, og nu inviterer vi danske kvinder til at give det et skud og måske blive model for ALT for damerne. Det forklarer bladets chefredaktør Rikke Dal Støttrup her.

Vi har nemlig som et af vores dogmer, at vi vil vise kvinder i forskellige aldre, faconer og farver. Vi anerkender, at vi som kvindeblad har et ansvar for at udvide det gængse skønhedsideal, så det bliver almindeligt at se forsidekvinder, der ikke passer størrelse 36, og kvinder, hvor livet har tegnet sig som rynker i ansigtet.

Men udbuddet af den slags modeller er begrænset hos bureauerne, og selv om vi prøver, så ender det ofte med, at vi bruger de samme modeller, som vi plejer. De er dygtige og smukke, og de vil altid have en plads i vores blad, men vi kunne bare så godt tænke os at udvide paletten.

Så nu har vi sat os for at lede et andet sted end hos modelbureauerne. Nemlig ude i virkeligheden. 

Vi inviterer derfor i det nye år til casting i København og Aarhus med henblik på at finde nye typer modeller, som vi kan booke til forsider og modeserier.

Du kan komme i betragtning ved at sende os nogle billeder af dig selv – i enkelt tøj og uden filtre og (for meget) makeup.

Vi kigger billederne igennem og udvælger dem, vi gerne vil se til et opfølgende casting-photoshoot, så vi kan få et indtryk af, hvordan du har det foran et kamera, og om du kan finde ud af at posere. 

I denne uge har vi et godt eksempel på forsiden. Camilla Lindemann er 72 år, superkarismatisk og meget fotogen. Hun er ikke model til daglig. Hun er forfatter og foredragsholder, men kameraet elsker hende, og udover ugens forside har moderedaktør Sara Lauridsen og fotograf Franne Voigt skudt en modeserie, som vi bringer senere. 

Jeg er vild med billederne af Camilla og er sikker på, at hun har en bred appel; lige meget, om man er 40 eller 80 år, kan man forestille sig selv i det sæt tøj.

Vi kommer stadig til at bruge profesionelle fotomodeller; det er et fag at kunne fange gode vinkler og gøre tøjet ret.

Men mainstream kan godt blive bredere. Og nu gør vi et seriøst forsøg på at finde nye typer.

Måske det er dig?

FOTO_VIKTORNILSSON_RIKKE_Dal.jpgRikke Dal Støttrup er chefredaktør på ugebladet ALT for damerne. (Foto: Viktor Nilsson)

Sådan deltager du:

Måske er det dig, som ALT for damerne søger? Hvis du vil med i udvælgelsen, skal du gøre således:

  • Sende nogle billeder af dig selv – i enkelt tøj og uden filtre og uden (for meget) makeup på.

Send til mail: model@alt.dk

Forside-ALT-for-damerne-uge-49.jpgI uge 49 pryder den 72-årige Camilla Lindemann forsiden. Hun er ikke til daglig model. Hun er forfatter og foredragsholder, men kameraet elsker hende. (Foto: Franne Voigt)

Se, hvad vi ellers skriver om: Model, Kvinder du skal kende og Samfund