Jeanette Madsen Thora Valdimars Emili Sindlev
SPONSORERET indhold

Her bliver 13 seje, danske kvinder klippet i København

Hvor bliver de kendte klippet? Hvilken frisør er bedst til at farve? Vi har alle svarene til dig, der er på jagt efter den perfekte frisør.

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Getty Images
26. jun. 2019 | Mode | Eurowoman

Hvor ofte skal jeg vaske mit hår? Skal jeg klippes hver sjette uge for at holde håret sundt? Og findes der mon en hårfarvningsmetode, der ikke giver grimme udgroninger? Spørgsmålene er mange, når det handler om hår, og vi har mange svar at finde her på ALT.dk. Indtil nu har vi dog manglet ét vigtigt spørgsmål: Hvilke frisører i København kan vi trygt sætte os i stolen hos?

LÆS OGSÅ: Se, hvilken frisure der passer bedst til din ansigtsform

For at finde svaret på det, har vi allieret os med 13 danske vinder, der på hver sin måde har en levevej, hvor deres udseende og stil spiller ind, og spurgt dem, hvilke frisører de går hos. For godt nok er hår ”bare” døde hudceller, men åh, hvor føles det bare godt, når frisuren sidder helt perfekt og farven spiller.

Se her, hvor 13 seje, danske kvinder klippet i København:

Hvor bliver Emili Sindlev klippet?

For Emili Sindlev har det handlet om at finde en frisør, der kunne tæmme hendes løvemanke af en hårpragt. Stilikonets hår er nemlig både langt, krøllet og fyldigt – en vaskeægte levende drøm for mange af os andre, men for Emili kan det være besværligt. Derfor giver hun ikke slip på sin frisør, Christian, som hun endelig fandt frem til for et par år siden: ”Ingen hamler op med ham,” siger Emili Sindlev om sin yndlingsfrisør, ”som er den eneste, der har rørt mit hår og min mors de sidste mange år”.

Christian Vase
Pistolstræde 10A
1102 København K

Hvor bliver Lina Rafn klippet?

”Kompetent, enorm faglig stolthed, god smag, super sød, bæredygtige produkter og rigtig rar, rolig atmosfære – uanset om det er klip og kaffe tirsdag morgen eller hvidvin og reflekser fredag eftermiddag,” siger Lina Rafn om sin frisør Esha Khamo. ”Han forstår, at jo mindre vi gør, jo bedre er det. Vi laver kun reflekser for at “kradse i det”, så det kan holde en styling,” afslutter sangerinden om sin favorit-frisør.

Salon Esha Khamo
Løngangstræde 19
1468 København

Hvor bliver Emily Salomon klippet?

Også Emily Salomon Vang bliver klippet af Ofia hos salonen af samme navn på Frederiksberg Allé. "Det føles lidt som at finde hjem, når man får en frisør, der for alvor forstår ens noget viltre og uregerlige hår," siger den danske blogger og skribent, som har sat sig trygt i stolen hos Ofia i snart fire år nu. Emily lægger vægt på, hvor tryg hun føler sig, når det kommer til klip og farve hos Ofia - især fordi de tør sige, "at det der kan vi ikke i dit hår", eller "at det vil ikke klæde dig".

Frisør Ofia
Frederiksberg Allé 27
1820 Frederiksberg

Hvor bliver Julie Fagerholt klippet?

Som den globetrotter-designer, Julie Fagerholt nu engang er, har hun selvfølgelig to favorit-frisører – en i København og en i London. Vi starter med København, hvor Isabell Christensens frisørsalon er, hvor vi finder kvinderne bag Julies altid flotte hår:

”Donja hos Blow bruger jeg, fordi hun har forstand på at klippe i krøller som mine,” siger Julie Fagerholt og fortsætter: ”Hun kender mit hår, vejleder mig efter mit hårs behov, og ved, hvornår det trænger til pleje, og hvordan mit hår holder sin struktur bedst.”

Julie Fagerholt har som oftest håret sat op, og derfor ”er det vigtigt for mig, at det ikke bliver for tungt,” siger Julie, som lægger vægt på, at det også i stor grad handler om at være på bølgelængde med hinanden og have god kemi med sin frisør, ”hvilket Donja og jeg har.” Hos Blow kan Julie både blive klippet, farvet, stylet, fået lavet negle og make-up – ”hvilket i min optik er hele pakken”.

Hvis Julie er i London, er det Salon Sloane, hun går til: ”Dengang jeg boede i London, fandt jeg Hannah, da hun har en hel særlig proteinkur, som man ikke kan få herhjemme i Danmark. Kuren går ind og blødgør hårstrået og fjerner al krus,” siger Julie Fagerholt om den særlige behandling. Herefter får hun en særlig føntørring, ”hvorefter håret bare sidder, som det skal.”

Blow
Adelgade 6
1304 København K

Salon Sloane
186 Pavilion Rd, Chelsea
London SW3 2BF

Hvor bliver Thora Valdimars klippet?

Sammen med Jeanette Madsen står Thora Valdimars bag det danske mærke Rotate, som de har startet i samarbejde med Birger Christensen. De to har længe været blandt Danmarks store streetstyle-stjerner i udlandet, og derfor betyder håret noget helt særligt.

Thora har ikke én favorit blandt de mange gode frisører hos hendes favoritsalon på Frederiksberg, Ofia: ”De er alle mega dygtige derinde, og har en særlig ekspertise i at samarbejde med hinanden, hvilket giver et sammenhold og en atmosfære, som jeg aldrig har oplevet andre steder. Og så laver de bare den helt rigtige blonde farve til mig,” siger Thora, som særligt fremhæver Ofia selv og Kasper Astrup.

Frisør Ofia
Frederiksberg Allé 27
1820 Frederiksberg

Hvor bliver Jeanette Madsen klippet?

Jeanette Madsens frisør ligger i Indre København hos Gun-Britt Coiffure og hedder Hanna.

”Hun har klippet, farvet og taget sig godt af mig de sidste 4 år,” siger Jeanette Madsen og fortsætter: ”Hun ved præcis, hvor mange millimeter hun ikke må tage af, og hvordan hun skal løse mine to eneste – store – krav: At jeg vil være lyshåret, men ikke vil farves, og at jeg vil have sundt hår, men ikke vil klippes. I sidste ende handler det jo egentlig bare om, at man skal have tiltro og tillid til sin frisør – det er trods alt ens liv, man lægger i deres hænder, ha ha,” siger Jeanette Madsen, som særligt lægger vægt på, at ”det kræver sin frisør at tackle mig og mit vigtigste tilbehør.” Nemlig hendes hår.

Gun-Britt Coiffure
Ny Østergade 23
1101 København

Hvor bliver Josefine Haaning klippet?

Også Josefine Haanings favorit er en del af Gun-Britt Coiffure. Josefine selv har 772 tusinde følgere på Instagram og lægger dagligt billeder ud af sig selv. Det i sig selv kræver en del arbejde, og en vis tro på sig selv, så den danske kvindes hår kommer kun i de bedstes hænder. ”Det, der er godt her, er bare alt,” siger Josefine, hvis frisør hedder Frederikke:

”Hun klipper ikke for meget af – som stort set alle frisører gør, selvom man utallige gange siger ”bare en studsning” – og er en ekspert i at farve mit hår, så det ser naturligt ud og uden nogle former for zebra-striber, gulligt skær eller voldsomme udgroninger,” afslutter Josefine, som elsker, at ”der bare er mega lækkert i salonen, og man bliver totalt kælet om.”

Gun-Britt Coiffure
Ny Østergade 23
1101 København

Hvor bliver Tina Nikolaisen klippet?

Som ordsproget manifesterer: ”Alle gode gange tre”, er Tina Nikolaisen – magasinchef og chefredaktør hos Egmont Publishing – selvfølgelig også fan af Gun-Britt Coiffure. Men den 47-årige tidligere TV-vært bliver ikke klippet af nogle andre end grundlæggeren selv.

”Jeg er blevet klippet af Gun-Britt siden 2004,” siger Tina Nikolaisen, som stiftede bekendtskab med kendisfrisøren, da hun blev vært på TV2’s Go’ morgen Danmark sammen med Ole Stephensen: ”Vi blev enige om, at nu skulle jeg prøve noget nyt med mit lange blonde hår, og var begge fascinerede af Siena Miller, som dengang var korthåret og klippet op i nakken. Så den kopierede vi og var begge meget begejstrede. Knap så tilfredse var mine mandlige chefer, som helt tydeligt havde castet mig som hende med det lange flotte hår,” siger Tina Nikolaisen og afslutter: ”Gun-Britt er en virkelig dygtig håndværker, der aldrig stopper med at lære nyt og udvikle sig, og jeg føler mig altid 100% tryg i hendes hænder.”

Gun-Britt Coiffure
Ny Østergade 23
1101 København

Hvor bliver Maji Claire klippet?

”Det er ret grinagtigt, hvordan de fleste frisører ikke er uddannede nok til at tage sig af alle slags hårtyper, og at det nærmest er helt tilforladeligt at være inkompetent, når man har en person med krøller eller afrocentrisk hår i sin frisørsalon,” siger Maji Claire, hvis eget hår kan gøre det problematisk for hende at finde en god frisør. Hun danser for Infernal og deltager i Vogue Balls verden over, og Maji har også danset ved åbningen af Galeries Lafayettes åbning og for Valentino.

Hvis hun skal klippes, er det hos Saloon Étoile – United By Hair hos Lowe. ”Lowe har gjort det til sin mission at, ovenpå sin frisøruddannelse, selv at tage ansvar for at videreuddanne sig inden for de mange forskellige former for afrohår. Og det, jeg ville kalde en ekspert i al slags krøl. Lowe er dope,” afslutter Maji Claire.

Saloon Étoile – United By Hair
Sølvgade 102
1307 København

Hvor bliver Karoline Beltner klippet?

Navnet klinger måske ikke så genkendeligt, men Instagram-influent og kreativ konsulent, Karoline Beltner, har mere end 44 tusinde følger på det sociale medie og et kommentarfelt med spørgsmål til både hendes personlige stil og hendes hår. Hun ”bruger faktisk en frisør i Lyngby, der hedder Nordic Hair Concept, som er lidt af en skjult perle,” og har været hendes favorit, siden hun var 15 år: ”De forstår sig virkelig på, hvad der er pænt til hver enkelt person, og det var faktisk dem, der tvang mig ud i pandehår – en beslutning, jeg ellers aldrig havde turdet at tage. Nu kan jeg ikke forstille mig med andet! De er også virkelig dygtige til at style dit hår efter klipningen, så jeg har fået så meget mere styr på, hvad jeg skal gøre med mit hår,” siger Karoline.

Nordic Hair Concept
Lyngby Hovedgade 46
2800 Kongens Lyngby

Hvor bliver Anne Lose klippet?

”Jeg bliver klippet hos Mie Harritz fra GRAU på Gråbrødretorv,” siger Anne Lose, hvis hår er blevet klippet og farvet af Mie Harritz gennem mange år – ”Mie kom sågar hjem til mig, da jeg lige havde født og fiksede mig op,” siger Anne.

Hvad er særligt ved Mie, spørger vi chefredaktør på både Eurowoman og RUM? ”Hun har vildt god smag, kender min smag og er en mester i at få det lækre, bløde look frem i lyst hår. Og så kan hun klippe mit hår voluminøst,” fastslår Anne Lose, som kalder salonen ”en lille design-destination i sig selv med den lækreste indretning, der i sig selv er et besøg værd”. Det er forresten også her, at Pernille Teisbæk bliver klippet og farvet.

GRAU
Gråbrødrestræde 18
1156 København

Hvor bliver Louise Wolff klippet?

Også den danske journalist og vært på Go' Morgen Danmark, Louise Wolff, bliver klippet af Mie Harritz i frisørsalonen Grau: "Hun er vanvittig dygtig til sit håndværk," siger den 41-årige TV-vært og fortsætter: "Hendes øjne og saks ved med det samme, hvilke lokker der skal trimmes for at skabe den smukkeste form på min frisure - og så har hun forbandet god smag, så jeg er altid tryg ved hendes vejledning." Louise Wolff lægger herudover også vægt på, at salonen i sig selv er et studie i underspillet lækkerhed, og hver behandling begynder med en himmelsk hovedbundsmassage. "Jeg elsker det sted!," afslutter hun.

GRAU
Gråbrødrestræde 18
1156 København

Hvor bliver Louise Dorph klippet?

Også for TV-vært og indretningsekspert, Louise Dorph, blev mødet med samme frisør i Lyngby starten på et langvarigt venskab: ”Jeg startede hos Nordic Hair Concept, fordi jeg ville have fjernet de røde toner, som mange hårfarvninger og solen havde givet mig,” siger Louise og fortsætter: ”De forstår præcis, hvor jeg ville hen og har givet mig en mere kold tone, hvilket klæder de begyndende grå hår, som titter frem – og som jeg har tænkt mig at beholde!”

Louise lægger også vægt på, at de hos Nordic Hair Concept ”forstår at klippe mig, så mit hår ikke ser nyklippet ud, så håret bare ser naturligt sundt ud, når det har været i deres hænder. Det gør de rigtig godt.”

Nordic Hair Concept
Lyngby Hovedgade 46
2800 Kongens Lyngby

Anbefalet til dig