Caroline Fibæk
SPONSORERET indhold

Caroline Fibæk: "Jeg bruger kun spiselig hudpleje"

I denne uges skønhed på budget har vi spurgt forfatter og sundhedsekspert Caroline Fibæk til råds. Hun er i sit gavmilde hjørne og giver os her ikke kun en, mentre opskrifter på skønhedsprodukter du selv kan lave nemt og billigt.

Af:: Amalie Holm Foto: Camilla Hey
06. mar. 2015 | Mode | ALT for damerne

Dyre hudplejeprodukter bliver i stigende grad erstattet med spiselige ingredienser fra køkkenskabene. Det er Saselines hjemmelavede bodyscrub et godt eksempel på.

I denne uges 'Skønhed på budget' giver Caroline Fibæk, der tidligere har vejledt os i, hvordan du kan nyde dig sund og slank, gode råd til hvorfor de spiselige skønhedsprodukter er så effektive, og hvilke madvare du skal have fokus på for at spise dig til sund hud.

- Nu er jeg jo stor tilhænger af at nære huden indefra. Samtidig bruger jeg kun hudpleje, som er spiselig. Det er heldigvis ret billigt i sig selv. Jeg bruger f.eks. ikke renseprodukter, men olivenolie. Jeg bruger slet ingen konventionelle hudplejeprodukter. Kun rene olier og tilskud. Da jeg for mange år siden ændrede min kost, havde min hud bare ikke brug for cremer, tonic, lotions og alt det andet gejl, jeg købte i dyre domme. Nu bruger jeg pengene på masser af grøntsager i stedet.

- Jeg bruger Urtegaardens ler i stedet for dyre rensemasker og renselotions. Ler har været brugt til både indvendig og udvendig pleje i årtusinder. Ler indeholder nemlig en lang række mineraler, både jern, silicium, magnesium, kalk og mikronæringsstoffer. Ler fungerer som en svamp, der suger urenheder ud af huden, mens den afgiver mineraler, som styrker huden. Man mener, at ler fremmer helingsprocessen, mindsker risici for ardannelse og virker udrensende.Der findes fire forskellige typer ler med hver deres unikke egenskaber:

Hvidt ler (kaolin): velegnet som ansigtsmaske, dybderensende.
Grønt ler: er specielt godt til desinficering af sår, blødgøring og er en velegnet ansigtsmaske til alle hudtyper.
Rødt ler: anbefales til sart og tør hud. Den blødgør, giver spændstighed og virker beroligende.
Gult ler: anbefales til fedtet hud og som livgivende og styrkende hårkur.

- Ler købes i pulverform i helsekostbutikker fra Urtegaarden og blandes op med aloe vera, kold kamille te eller vand. Og så koster de ikke en bøjet femøre.


Ler fra Urtegaarden, kr. 49, hos urtegaarden.dk

- Aloe vera mindsker rynker og øger hudens elasticitet, og det er samtidig dokumenteret, at Aloe Vera har en antioxidant effekt. Et klinisk studie foretaget af den koreanske sundhedsstyrelse viser, at Aloe Vera fremstillet af ACTIVEaloe (højt indhold af polysaccharider), reducerer rynker hos kvinder og mænd betydeligt, og at hudens elasticitets øges væsentligt. Aloe Vera har et højt indhold af svovlforbindelsen MSM sammen med polysaccharider og antioxidanter, som både gavner huden udefra og indefra. Bliver du solskoldet, så smør det skoldede område med aloe vera gel. Aloe Vera er et vidundermiddel mod alle former for skoldning, brænd sår og insektbid. Samtidig er den fantastisk til fordøjelsen. Økologisk juice af aloe vera kan købes i helsekostforretninger. Dyrker du selv din aloe vera, skal du bære opmærksom på ikke at indtage den gullige væske, men KUN selve geléen. Den gule saft indeholder meget aloin, der virker kraftigt afførende og hudirriterende.Aloe Vera juice fra Pukka, kr. 149.95, hos naturesource.dk

- Skrubbecreme med sukker og olivenolie - renser og blødgør. Bland 1 tsk. rørsukker og olivenolie i din håndflade. Gnid blandingen ind i begge hænder og massér grundigt. Tredobler du mængden, har du nok til hele kroppen, inden du tager brusebad - det er glimrende til at blødgøre tør hud. Ananas maske - fjerner døde hudceller og blødgør huden. Ananas indeholder bromelain - et enzym, som både blødgør og renser huden uden at irritere. Hak og mos 1 dl modne ananas. Smør ananasmoussen i dit ansigt og lad det sidde i minimum 10 minutter, inden du skylder blandingen af. Det kan bruges i stedet for dyre peelingprodukter og frugtsyre.Ananas, olivenolie og rørsukker, kr. ca. 100 kr., hos nemlig.com

Caroline Fibæks bedste skønhedstip på budget:
-
Jeg drikker denne hudopstrammende juice hver dag. Den hydrerer huden indefra og så er den perfekt til bikinisæsonen.

1 spsk. Aloe vera fra Pukka
1 tsk. MSM pulver fra ww.rawfood.dk
Saften fra 2 store friskpressede grapefrugter
Rør alle ingredienserne sammen i et stort glas og nyd kold.

Aloe vera virker foryngende indefra på huden, modvirker oppustet mave og tilfører din hud masser af antioxidanter. MSM er en svovlforbindelse – også kaldet skønhedsmineralet. MSM strammer op på bindevæv og hud og bruges bl.a. til at mindske appelsinhud og stramme maveskindet op igen – fx efter graviditet eller vægttab. Grapefrugt har desuden vist sig at øge forbrændingen udover, at den også indeholder masser af C-vitamin – som også virker afgiftende og opstrammende på hudens underlag.

LÆS OGSÅ: "Intet slår disse renseservietter"

LÆS OGSÅ: 7 ansigtsmasker, der passer til dine behov

LÆS OGSÅ: Her er redningsprodukterne til din hud