Lucia Pica fra Chanel
Chanels kreative makeup- og farvedesigner Lucia Pica, der har dyppet penslerne i Napoli

Ny makeupkollektion fra Chanel

Sådan ser Chanels nye makeup ud

Chanels nye makeupkollektion er inspireret af Napolis farver. Se de skønne produkter her.

Hvor går man hen for at finde inspiration til verdens mest eftertragtede makeup? Svaret er Napoli. Eurowoman tog afsted og talte med Chanels kreative makeup- og farvedesigner Lucia Pica, der har dyppet penslerne i pangfarver fra den italienske røverby.

Det er som at være med i en italiensk 70'er-film, når du slentrer gennem Napolis usandsynligt smalle gader. Mænd med pomadehår og tunge guldringe piler sig vej på scootere ind og ud mellem damerne, der har taget både øjenmakeuppen og læbestiften seriøst, og som trisser rundt på brosten i høje hæle på sko, der godt kunne trænge til nye såler. Mellem husene hænger tøj på snore som flagranker og fejrer, at det er blevet rent, og murene er, udover at være yderst krakelerede, gule og tomatrøde. Byens 227 kirker er proppet med marmor og dekorerede farverige fliser. Dér, et vægmaleri af fodboldhelten Diego Maradona, og dér, et af Jomfru Maria. Øjnene danser rundt, og halsen er ved at gå af led. Der er nok at kigge på i Napoli, hvor mafiaen hedder Camorra og har travlt med at holde styr på byen, der alligevel lader til at vinde og går sine egne viltre veje. Hvis Napoli havde et kampråb, kunne det godt være: "Anarki!"

Napoli er kendt for sine freskomalerier i kirker, på mure, overalt. Og har inspireret til Chanels nyeste makeupkollektion

Det kunne også være Lucia Picas. Hun er født i Napoli, og selv om hun er kreativ makeup- og farvedesigner for det historiske franske modehus, ligger hun ikke under for klassiske dyder. Hun har givet Chanel en, i bogstavelig forstand, seriøs makeover med sin kompromisløse brug af in your face-farver – også til neglene.

LÆS OGSÅ: “Olien har så meget næring i sig selv, at når jeg kommer den i spidserne, bliver de sundere og holder sig fine længere”

– Det uperfekte er så meget mere interessant, end det, der er snorlige. Jeg har det med makeup, som jeg har det med Napoli. Der er absolut ingen regler, og alligevel virker det forbløffende godt, siger hun.

Der er flere ligheder mellem Napoli og den nye farverige spring/summer 18-kollektion, der er i butikkerne 1. februar.

– Napoli har en optimisme og en åbenhed, som jeg elsker. En vibrerende energi. Den klare blå himmel, det grønblå vand, de gule og røde huse og den lilla farve på himlen, når solen går ned, som jeg kun har oplevet her i Napoli.

LÆS OGSÅ: Husker du de 9 vildeste skønhedstrends fra 2017?

Kollektionen er modig, som Lucia Picas tidligere kollektioner, og kan give selv den mest farveforskrækkede minimalist lyst til at male øjnene grønne, læberne matrøde og neglene gule. Der er noget med farverne, de har en dybde, selv om de er knaldede. Konsistensen på læbestiften er som velour og neglelakken som flydende silke. Sig anarki til dit spejlbillede, og mal løs.

“Alle Napolis elementer er heri,” siger Lucia Pica om øjenskyggepaletten, der er den største, Chanel har skabt til dato. Création Exclusive, Chanel, 645 kr.

“Til læbepudderet blev jeg inspireret af Napolis freskoer, hvor pigment er malet på vådt kalkpuds. Først dupper du læberne med balsammen og lægger pudderet ovenpå, så du får en ‘jeg er lige blevet kysset-mund’,” siger Lucia Pica. Lip Powder, Chanel, 290 kr.

Den blå gloss ser halvfarlig ud, men den er tæt på at være transparent. Brug den alene eller til at friske din læbestift op med. Rouge Coco Gloss, Chanel, 240 kr.

Napoli top 5

Klosteret: Monastero di Santa Chiara
Indenfor klostrets mure ligger den nydeligste have med tusindvis af nøje arrangerede fliser og freskoer. Zen opnås let.

Piazza del Gesù Nuovo 18

Kapellet: Cappella Sansevero
Her ligger en statue, der forestiller Jesus Kristus i menneskestørrelse, under et ligklæde. Ligger der faktisk en død mand under det klæde? Uundgåeligt kuldegysfremkaldende.

Via Francesco de Sanctis 19

Pizzaen: Zi Teresa
Det kan de altså finde ud af, at bage en pizza. Særlig sprød føles den, når du har udsigt til hav og både.

Borgo Marinaro 1

Isen: Mennella
Aldrig har jeg smagt en is, der smagte så godt. Seriøst, aldrig. Lavet på bøffelmælk og frisk fra fad. Anbefaler den sød-salte pistacieis.

Via Toledo 110

Vue over den rå by og vulkanen Vesuv

Hotellet: Grand Hotel Vesuvio
Med udsigt til vulkanen Vesuv, et badeværelse, der er plastret til med marmor, og en tagterrasse, hvor proseccoen altid er kold, er det svært at finde noget at klage over.

Via Partenope 45

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Rejseguide og Makeup