Derfor lukker Marc by Marc Jacobs
Foto: Getty Images

Derfor lukker Marc by Marc Jacobs

Desværre er dårlige rygter nogle gange sande. Det blev således offentliggjort i nat i USA, at den ellers så populære underlinje til Marc Jacobs, nemlig Marc by Marc Jacobs, tages ud af produktion om cirka et år.

Den ellers lidt friske og frække lillesøster til den mere stilrene og voksne Marc Jacobs-linje, har i Danmark haft butik i København på Christian IX's Gade siden november 2007, og siden er butikker åbnet i Århus og Kastrup Lufthavn.

Siden åbningen i 2007 har mærkets især meget populære tasker fundet vej til utallige danske kvinders arme.

Mærket har især været kendt for sine farverige og unge kollektioner med lædervarer i det blødeste skind, men til priser, som selv en teenager kan spare op til. Men nu fusionerer underlinjen med Marc Jacobs-linjen under navnet 'Marc Jacobs'.

Derfor vil de tre Marc by Marc Jacobs-butikker i Danmark komme til at hedde Marc Jacobs, og butikkerne vil indeholde kollektionen fra det nye samlede Marc Jacobs-brand, der også, som ejeren af butikkerne, Marise Østergaard, siger, vil indeholde produkter i en lavere prisklasse, som vi kender det fra Marc by Marc Jacobs.

- Der er tale om et navneskift for at forene tingene og skabe mindre forvirring. Der kommer til at være et stærkere fokus med designeren Marc Jacobs i førersædet. Spektret af varer bliver bredere med items også prismæssigt fra både den ene og den anden ende, siger Marise Østergaard.

Marc by Marc Jacobs-linjen har eksisteret siden 2001, hvor Marc Jacobs skabte linjen i samspil med sin forretningspartner Robert Duffy. I 2013 blev designet af underlinjen overtaget af to stærke modeprofiler; Luella Bartley, kendt for sit eget quirky design, og Katie Hillier, tidligere kreativ konsulent hos Stella McCartney.

Men tilsyneladende er det ikke lykkedes at løfte brandet i tilstrækkelig grad, og det var ifølge Robert Duffy, adm. direktør for selskabet, nødvendigt, fremgår det af en Guardian-artikel fra 2014

Vi glæder os til at se det nye Marc Jacobs inden længe.