Cecilie Bahnsen

Foto: PR Cecilie Bahnsen er dette års vinder af Magasin du Nord Fashion Prize 2020.

Derfor har Cecilie Bahnsen vundet Magasin du Nord Fashion Prize for anden gang

I november måned blev den årlige vinder af den præstigefyldte modepris Magasin du Nord Fashion Prize 2020 udråbt. Den gik endnu engang til designtalentet Cecilie Bahnsen, som også vandt prisen for 4 år siden. Og ambitionsniveauet hos den unge designer er stadig tårnhøjt.

Wessel & Vetts Fonden – som tidligere gik under det mere mundrette navn Magasin du Nord Fonden – har netop kåret dette års vinder af Magasin du Nord Fashion Prize 2020. Og det blev endnu engang den unge designer Cecilie Bahnsen, der løb med prisen.

Cecilie Bahnsen er blandt andet kendt for at kreere storslåede kjoler i smukke materialer og med iøjnefaldende, graciøse ballonsilhuetter, som har vist sig at blive en kendetegnende markør på både den danske og internationale modescene i løbet af de seneste par år.

Stik modsat hvad man hidtil har gjort, inviterede Wessel & Vetts Fonden i år tidligere vindere og deltagere til at være med for at høre deres bud på, hvordan de har omstillet sig i denne svære tid, hvor både Covid-19 og bæredygtighed sætter et stort aftryk på modebranchen.

“Dette år har været særligt svært for modedesignerne. Det har på mange måder været et spørgsmål om overlevelse, og derfor har vi i år valgt at nominere tidligere års finalister og vindere, for at give en ekstra støtte i denne hårde tid. Wessel & Vett Fondens idé om at investere i fremtidens modebranche er noget, vi tager meget alvorligt, og juryen har derfor valgt Cecilie Bahnsen, fordi vi mener, hun har en vigtig plads netop der,” siger Nina Wedell-Wedellsborg, initiativtager til prisen og bestyrelsesmedlem i Wessel & Vetts Fond.

Cecilie Bahnsen var oppe imod 10 tidligere vindere og deltagere i Magasin du Nord Fashion Prize – herunder Astrid Andersen, Sur le chemin v. Kjetil Aas, Carcel v.Veronica D’Souza, Nikoline Liv Andersen, Freya Dalsjö, Brøgger v. Julie Brøgger, Maja Brix, MFPEN v. Sigurd Bank og ARV v. Maikel Tawadros, der alle – ligesom Cecilie Bahnsen – var blevet valgt på baggrund af deres tilgang til bæredygtighed, etisk ansvarlighed, virksomhedsidé og originalt design.

Men hvordan udmærker man sig så i en sådan grad, at man kan vinde over så dygtige medfinalister?

Ifølge Nina Wedell-Wedellsborg var der bred enighed blandt de 14 jurymedlemmer om valget af årets vinder.

Hun uddyber:

“Cecilie Bahnsen har de sidste par år formået at skabe en ny måde, hvorpå kvinder har lyst til at bruge deres fine kjoler med et par sneakers til hverdag. Hun har om nogen formået at omstille sit meget smukke danske design, og vandt derfor både på sin kompromisløse tilgang til materialer, design, originalitet, bæredygtighed og sin forretningsplan.”

Den stolte vinder

Det er en måneds tid siden, designtalentet Cecilie Bahnsen modtog prisen, og hele oplevelsen har nu haft mulighed for at bundfælde sig hos den unge designer, som er meget beæret over at have vundet modeprisen for anden gang.

201105_MDFP_373A3782.jpg

Prisoverrækkelsen fandt sted på Kunsthal Charlottenborg i København, hvor Cecilie Bahnsen fik overrakt modeprisen af selveste Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen.

“Magasin du Nord Fashion Prize betyder rigtig meget for mig personligt, men også for brandet, og har helt klart været med til at hjælpe mig i gang, siden jeg i 2016 blev indstillet til prisen første gang og vandt dén samt et økonomisk tilskud og et mentorforløb.

Da jeg lavede min første kollektion til Magasin du Nord Fashion Prize i 2016, arbejdede vi fra min egen stue i min lille lejlighed på Østerbro, så det første jeg gjorde dengang, var at finde et studie til os, og så brugte jeg pengene på at producere min første komplette kollektion, der blev vist på vores første show under Copenhagen Fashion Week,” lyder det fra Cecilie Bahnsen.

Siden 2016 er det kun gået fremad for Cecilie Bahnsen. Vi har talt med hende om, hvad fremtiden mon bringer.

Hvad har ændret sig siden sidste gang, du vandt?

“Der er mange ting, der har ændret sig. Det har været en vild rejse, og jeg tror ikke, jeg kunne have forestillet mig et så fantastisk et team som dét, jeg har omkring mig i dag. Jeg bliver stadig rørt over alt den support, vi har fået gennem de seneste par år. Det er blandt andet den, der har gjort det muligt, at vi i dag har vores egen webshop, gode forhandlere rundt omkring i verden, og at vi får lov til at samarbejde med andre internationale brands.”

Har du gjort dig nogle tanker om, hvad du vil bruge prisen til i denne omgang?

”2020 har været et på mange måder helt vildt år for os alle, hvor vi har skulle omstrukturere en masse processer og arbejdsgange rigtig hurtigt. Strategien for virksomheden har altid været at blive så bæredygtig som muligt – hele vejen rundt – og under Covid-19 har det været muligt, men også nødvendigt at sætte nogle af disse tiltag hurtigere i gang.

Vi har blandt andet lagt kollektionerne om, så der er to årlige main-kollektioner, for at give dem en længere levetid. Vi har introduceret vores encore-kollektioner, der launcher hver anden måned med unikke styles, udelukkende produceret af overskydende materiale fra tidligere kollektioner. Derudover kommer der en kollektion bestående af essentials styles, som vi kommer til arbejde mere i dybden med fremadrettet, og nogle af pengene (som er vundet med dette års Magasin du Nord Fashion Prize, red.) vil gå til udvikling af denne.”

Hvad bringer fremtiden for brandet Cecilie Bahnsen?

“Uh, det synes jeg er utrolig svært at svare på. For fire år siden havde jeg ikke turde forestille mig, at vi er her, hvor vi er i dag. Alt kan forandre sig fra dag til dag, men jeg håber selvfølgelig, at der stadig er folk derude, som gerne vil gå i vores kjoler – selv på en mandag. Det største kompliment for mig vil altid være at se mine designs på folk rundt omkring i verden.”

Set i lyset af Covid-19 hvad kommer der så til at ske med modebranchen fremover?

“Generelt er modeindustrien ret manisk. Det kan derfor være svært som ny designer at holde fast i sine værdier. Man bliver suget ind i et system, der på mange måder er utrolig hovedløst og ødselt. Jeg tror, denne (corona)tid har og vil blive ved med at give os tid til lidt efter lidt at forandre måden, vi arbejder på i branchen, og herved gøre den endnu mere balanceret og ægte.”

Om Magasin du Nord Fashion Prize

  • Med en pengesum på 200.000 kroner til den heldige vinder er Magasin du Nord Fashion Prize Danmarks største modepris.
  • Støtten er ikke kun økonomisk, men også rådgivning om bæredygtighed, salg, produktion, PR og forretningsudvikling fra et netværk af juryens brancheeksperter, herunder Rebecca Bay, Creative Director hos Marimekko, Copenhagen Fashion Weeks CEO, Cecilie Thorsmark og Nicolaj Reffstrup, medstifter af modefirmaet Ganni.
  • Prisen blev første gang uddelt i 2012 og tildeles en talentfuld dansk designer udvalgt af et panel bestående af danske og internationale eksperter.
  • Prisen blev oprettet af Wessel & Vetts Fond som et led i sin forpligtelse til at støtte dansk designtalent.

Om Wessel & Vetts Fond

  • Wessel & Vetts Fond er grundlagt af efterkommere af Magasins to stiftere Emil Vett og Theodor Wessel.
  • Fonden er erhvervsdrivende og uafhængig af stormagasinet Magasin, men støtter især aktiviteter med relation til stormagasinet, dets historie og dets efterkommere.
  • Læs mere modeprisen her eller på @magasindunordfashionprize.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Tøj, Stil og Kjoler