Gigi Hadid

Foto: Tullio M. Puglia/Getty Images Topmodellen Gigi Hadid på catwalken i Milano tilbage i 2020, inden hun farvede sit hår orange.

Er du også klar på at prøve sæsonens nye hårfarve?

Noget tyder på, at rød er sæsonens hårfarve. I hvert fald hvis du spørger Gigi og Bella Hadid.

Den digitale modeuge i Paris er ved vejs ende. Og på skønhedsfronten var der særligt én ting, som fangede vores blik: De to modelsøstre, Gigi og Bella Hadid, havde nemlig begge fået farvet deres hår i rødlige nuancer.

Topmodellen Gigi Hadid, som var tilbage på catwalken, efter at have født sin datter tilbage i september 2020, havde fået farvet sit hår i en brændt orange farve i forbindelse med Versaces digitale AW21-præsentation.

Mens lillesøsteren Bella Hadid havde ladet sit hår farve i en brunrød nuance i anledningen af Givenchys præsentation under den parisiske modeuge.

Men betyder det så, at der er tale om en trend, som vi alle sammen skal hoppe med på og dermed farve vores hår rødt? Frisør Dorte Holk, indehaver af Holk Intercoiffure i Kolding, forklarer.

Kan det passe, at vi skal til at farve vores hår rødt?

”Den røde farve er ved at vinde indpas igen både inden for hår- og makeup, fordi det handler om at have god glød og se sund ud. Vi skal ikke have et mat udtryk, men et sundt og skinnende look og det er lige præcis det, varme farver kan.

Varme farver har ofte en undertone af noget rødt. Og farver man sit hår rødt, betyder det ikke nødvendigvis postkasserødt. Rødt hår dækker nemlig over mange nuancer; fra gyldenblond og orange over kobber og kastanjebrun og så selvfølgelig mere klare, røde farver som rubinrød.”

Hvad kan den røde farve?

”Røde nuancer kan være med til at fremhæve din naturlige glød, og giver samtidig håret en helt anden glans, som får det til at se velplejet ud”

Hvad skal man være opmærksom på?

”De røde hårfarver falmer hurtigere og kræver derfor oftere en genopfriskning med fx en glossing. Derudover er det en god idé at bruge produkter, som får håret til at holde bedre på farven.”

Fungerer den til alle?

”Som udgangspunkt kan alle bære en rødlig nuance. Hvis du har en kold hudtone, kan du sagtens bære intense farver. Hvis du derimod har en varm hudtone, skal du passe på, ikke at lade farven blive for intens, og vælge de gyldne nuancer frem for de røde.”

Så er spørgsmålet bare, om du tør kaste dig ud i livet som rødhåret. Gør du det, er her en liste med ting, du skal vide om rødhårede – for de får åbenbart både mere sex og har fire gange højere sandsynlighed for at blive direktører end andre…

Om eksperten

Dorte Holk er indehaver af frisørsalonen Holk Intercoiffure i Kolding. Dertil er hun såkaldt Updo Master, dommer ved verdensmesterskabet for frisører og firedobbelt danmarksmester.

Om Holk Intercoiffure

Holk Intercoiffure er en frisørsalon i Kolding, der er stiftet i 1964. Siden 1999 har salonen været optaget i den verdensomspændende organisation INTERCOIFFURE, som kun optager saloner, der har gjort noget exceptionelt for at højne fagligheden og kvaliteten i frisørfaget. Bag salonen står Dorte Holk og hendes team.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hår, Trends, Modeuge og Frisurer