Emilie Helmstedt
SPONSORERET indhold

Dansk designtalent på Forbes’ prestigefyldte ’30 under 30’-liste

Det danske designtalent, Emilie Helmstedt, er udpeget til Forbes' europæiske '30 under 30'-liste i 2021.

Af:: Emilie Luna Rasmussen Foto: PR
09. apr. 2021 | Mode | ALT.dk

Hun udtrykker sine drømme og tanker i farverige kollektioner, og så har hun netop lanceret en kollektion, der er inspireret af kærlighed og nærvær i en distanceret tid.

LÆS OGSÅ: Designer Emilie Helmstedt: Denne taske kommer til at følge mig overalt

Emilie Helmstedt, stifter og kreativ direktør i det danske tøjmærke Helmstedt, er kendt for sit farverige og finurlige univers og kollektioner med smukke prints.

Det er ikke kun herhjemme, at vi har øjnene rettet mod det unge designtalent; hun har nemlig fået stor anerkendelse i form af en placering på Forbes’ europæiske '30 under 30'-liste i 2021 i kategorien Art & Culture.

Listen repræsenterer de 30 mest indflydelsesrige, modige og visionære profiler under 30, og hvert år udpeger det amerikanske erhvervsmagasin således unge talenter, som opfylder netop de kriterer – og nu har de altså spottet det unge, danske designtalent, der præger modescenen med sit kunstneriske bidrag.

Det amerikanske erhvervsmagasin begrunder valget af Emilie Helmstedt med følgende udtalelse:

“Modesigner Emilie Helmstedt balancerer afstanden mellem sin københavnske virkelighed og fantasien i tøjmærkets kollektioner. Den 28-årige er kommet langt siden sit første job som rengøringsdame; hendes mærke i eget navn er elsket af Kendall Jenner, Brie Larson, Bella Hadid mfl. I stedet for virksomheder, der understreger den kulturelle oplevelse, man får på et museum, har mange af 2021’s talenter fundet nye veje til at bringe det bedste fra europæisk kunst og kultur ud til kunderne.”

Emilie Helmstedt er stolt og glad for den fornemme placering på Forbes’ 30 under 30-liste, skriver hun på sin private Instagram-profil:

”Det er både surrealistisk og en stor ære at være i kategori med så mange talentfulde mennesker fra hele verden. Tak til mit team og alle, der har hjulpet mig på vejen. Tak til alle, der har set mit arbejde rundt omkring i verden. Jeg kan ikke vente med at skabe endnu mere kunst, kærlighed og kultur i fremtiden.”

International anerkendelse

Det er ikke første gang, at den danske designer bliver bemærket internationalt. Sidste år var hun nomineret og kom i semifinalen i den internationale designkonkurrence Young Fashion Designer Award, der arrangeres af den franske luksuskoncern LVMH, som spotter unge designtalenter fra hele verden. De har tidligere nomineret det danske designtalent Cecilie Bahnsen i 2017, som gik hele vejen til finalen.

Er du bosat i København eller bare modeinteresseret, har du måske været så heldig at opleve Emilie Helmstedt kreative univers på tæt hold. Sidste sommer under den københavnske modeuge lavede hun nemlig en kunstinstallation med sin SS21-kollektion udenfor på Kongens Nytorv, som var åben for alle.

Se hele Forbes’ ’30 under 30’-liste med unge talenter her, hvor i alt syv unge danskere er placeret i forskellige kategorier.

Anbefalet til dig