stine goya aw22
SPONSORERET indhold

Sådan skal dit hår sidde i 2022 - og du kan nemt lave det selv

Den københavnske modeuge AW22 er ved vejs ende, og særligt én hårtendens gik igen på catwalken. Vi har talt med frisør Cim Mahony, der fortæller, hvordan du nemt selv kan lave frisuren.

Af: Emilie Luna Rasmussen og Julie Bruun Lund Foto: James Cochrane
04. feb. 2022 | Mode | ALT.dk

Copenhagen Fashion Week AW22 er netop løbet af stablen. Som altid gjorde modeugen det muligt at få et indblik i, hvilke tendenser vi skal skrive os bag øret i 2022 – og i særdeleshed til efteråret.

LÆS OGSÅ: Her er farven, du skal iklæde dig i 2022

Og selvom det er tøjet, der er det primære fokus, når modellerne går ad catwalken, så kommer vi ikke udenom, at særligt én hårtendens kommer til at dominere i år.

Du kan altså med andre ord godt indstille dig på at skrue låget godt fast på din volumespray, for nu skal dit hår være sleek.

Sleek operator

Den klassiske ”wet look”-frisure var på catwalken tilbage i 2020, da modehusene viste deres AW21-kollektioner, men vi er altså langt fra færdige med frisuren. Det er måske, fordi vi aldrig rigtig fik lov til at lufte frisuren. Fordi corona.

Nå, men nu er det altså tid igen. I hvert fald hvis du spørger brands som The Garment, Fassbender, A. Roege Hove, Baum und Pferdgarten, Stine Goya og Soulland. Ja, listen er lang.

sleek hår aw22 1.jpg
Tv. A. Roege Hove AW22 og th. Fassbender AW22. Foto:James Cochrane.

Fælles for frisuren var det glatte udtryk og rigeligt med produkt. Hos Fassbender var håret skrabet tilbage a la et mere ufærdigt ”jeg har lige været i bad”-look, mens modellerne hos The Garment havde fået fordelt gele i hovedbunden. Og kun hovedbunden – hårspidserne var tørre.

søren le schmidt .jpg
Soeren Le Schmidt AW22. Foto:James Cochrane.

Mærker som Baum und Pferdgarten og Søren Le Schmidt havde bevæget sig lidt i samme retning, dog med et endnu mere kunstnerisk udtryk. Den forreste del af håret var nemlig lagt ind til panden med gele i nærmest organiske folder. 

Stine Goya derimod var gået mere klassisk til værks. Eller rettere; det var stjernefrisør Cim Mahony. For det var ham, der havde kreeret håret på modellerne ved Stine Goyas show.

Her var håret smukt blevet redt stramt ind til hovedet og samlet i en hestehale, knold eller fletning. Meget enkelt, anvendeligt og smart.

"En af de største tendenser til efteråret bliver det sleek hår. Til Stine Goyas show lavede jeg en frisure, som passer til alle hårtyper, og som du nemt kan lave derhjemme med enkelte redskaber. Det var en helt enkel og smuk hestehale, som jeg mixede op ved at give nogle af modellerne en sideskilning, der giver et meget klassisk look, og på andre lavede jeg en midterskilning, der er mere ungt," siger Cim Mahony og fortsætter:

"Vi er nået langt med diversiteten, så det var vigtigt for mig at lave et look, som alle hårtyper kan bære. På de modeller, der har kraftigt og krøllet hår, børstede vi krøllerne ud i stedet for at glatte håret, så det bevarede sin naturlige struktur, men var stramt foran, og så var det stort og smukt i hestehalen. De små nuancer er vigtige, for når man laver modellerne ens, dræber man den smukke identitet, som de hver især har."

Hvordan laver man looket selv?

"Når du skal lave frisuren, er det vigtigt, at dit hår har noget af sin naturlige olie i, så det må endelig ikke være nyvasket. Du samler håret i en hestehale med en elastik, så du har to dele at koncentrere dig om. Du skal først arbejde nedad, så du reder selve hestehalen eller glatter den, alt efter hvilken hårtype du har. Dernæst tager du din børste og føntørrer, og så lægger du håret på hovedet ned, så det bliver helt sleek. Til sidst tager du din elastik ud og sætter den ordentligt i, så din frisure bliver samlet."

Der er dog én ting, der er svært ved at lave den her frisure, fortæller Cim Mahony, men det findes der heldigvis et trick til.

"Noget af det sværeste ved at lave den her frisure er den sidste glossy finish, der ofte bliver ødelagt af fimrehår. Til det har Dyson lavet det mest geniale tool til deres hårtørrer, som de kalder Flyaway. Den "dræber" alle de strittende fimrehår, så den er på en måde neglelakkens top coat, der giver salonhår. Den sætter du på kold luft, og så slutter du af med at køre den udenpå håret," slutter Cim Mahony.  

Er du klar på at redde dit hår tilbage i en sleek hestehale og nyde, at du nu har en god undskyldning for at skippe en hårvask eller to? Jo mere naturligt fedt i håret, jo mere sleek.

Vi har samlet de 5 bedste produkter til at skabe looket

mason pearson børste.jpg

Hårbørste, Mason Pearson, 1.695 kr.

blax elastikker.jpgHårelastikker, BLAX, 69 kr.

Mascobado Gel Less is more.jpg

Mascobado Gel, Less is More, 200 kr.

flyaway-tilbehør fra dyson.jpg

Flyaway-tilbehør, Dyson, 300 kr.

ghd spray.jpg

Final Fix Hairspray, ghd, 199 kr.

Anbefalet til dig