Hårartistens bedste tips til langt og lækkert hverdags-hår
SPONSORERET indhold

Hårartistens bedste tips til langt og lækkert hverdags-hår

Af: Miriam Meyer
12. dec. 2013 | Mode | Eurowoman

Er du træt af dårlige hårdage? Så har vi redningen. Eurowoman.dk har snakket med en af Danmarks bedste hårartister, Joekim Nielsen, og fået hans bedste tips til lækkert, langt hverdagshår. Læs fx hvilke apparater og produkter, du skal bruge, og hvordan du nemt forvandler et hverdagslook til et sexet aftenlook.

Om Joekim
Joekim Nielsen er en af Danmarks dygtigste frisører, og han klipper alle fra Beate Bille til redaktører i mode- og skønhedsbranchen. Foruden at være indehaver af salonen Oops på gaden Naboløs i Indre By i København er han chefstylist for Toni & Guy, som blandt andet laver hår til nogle af de største shows under modeugen.

Han ville egentlig have været skuespiller, men efter at have afsluttet 9. klasse, var han i erhvervspraktik hos en række frisører, og her viste han sig at have et så stort potentiale, at han fik flere tilbud om en læreplads. Joekim syntes, at 15 år var for ungt til at starte en skuespilkarriere, så han blev frisørelev, og det var han så god til, at han, da salonen, han var ansat i, lukkede og blev nødt til at fyre tre elever, åbnede sin egen salon og hyrede de tre, som var blevet fyret, samt de to andre, der var tilbage. Det var i 1997. Samme år som Joekim blev færdiguddannet. Men livet i en salon var for stille for den dengang kun 18-årige hårartist. Han ville ud og style på teater, TV og i fjernsynet. Først blev han assistent for Dennis Knudsen, og siden fik han jobs i teater og TV, hvilket førte ham til en stilling hos Det Kongelige Teater. Men der var for meget ventetid mellem prøver, så han rejste til Paris, hvor han levede af jobs som hårartist og model.

Eventyret fortsatte i en årrække med bosættelse i New York og arbejde i salonen Bliss, efter at der ifølge Joekim selv ”gik for meget fest i den” i Paris. Som tiden gik, indså han, hvor vigtigt det var ”at lave lækkert hår”, og derfor åbnede han salonen Oops i 2003, som han i dag deler med en tatovør.

Han er kendt for at have et øje for detaljer og for at give kvinder en klipning, der holder og ser naturlig ud. Ikke noget med at se nyklippet ud eller miste længde, fordi hårspidserne er tørre.

"Jeg er perfektionist. Man kan jo ikke bare spørge en kunde, hvad han eller hun kunne tænke sig. Man skal kigge på personens hår og ansigt, så man kan se, hvad der vil klæde ham/hende," siger han til Eurowoman.dk

Han mener, at der er to grundregler, man skal følge, når man vælger frisør:

"Jeg siger altid: Hvis du går ind fra gaden til en frisør og beder om en tid, og de siger, at de har tid med det samme, skal du være bekymret. Jeg er fx booket frem til februar 2014. Det siger meget om frisøren. Og så skal du sige til frisøren, at du vil farves sorthåret. Er svaret ”ja, ok”, skal du løbe din vej," siger han.

Joekim mener nemlig ikke, at sort hår klæder nogen (”der er undtagelser, men sådan generelt”). Til gengæld er han fan af langt hår til kvinder, og han har mange gode tips til, hvordan man sørger for, at langt ikke bliver kedeligt. Dem har vi samlet, så du selv kan lære at sætte dine lange lokker til hverdag.

Læs dem på de følgende sider…Hvilke apparater skal man investere i, hvis man vil have ’grundgarderoben’ til hårstyling?
"Et fladjern er det vigtigste. Det skal være keramisk og helst med runde hjørner, så du kan lege mere med det – fx ved at bukke hårspidserne og skabe fald – og så skal det helst have et termostat, så du kan justere, hvor varme pladerne skal være. Brug en hårprimer, inden du bruger glattehjernet, brug det ikke med en stærk hårlak i håret – så risikerer du, at håret knækker. En føntørrer er også vigtig, selvom du ikke behøver at bruge den hver dag. Tør dog altid håret, inden du går udenfor, når det er koldt, ellers kan du udvikle en slags svamp i hovedbunden, og håret klasker mere sammen, fordi det våde hår gør hovedbunden mere varm."

Du er kendt for at være tilhænger af langt hår til kvinder, men hvordan undgår man, at langt hår bare bliver kedeligt at se på? Har du tips til, hvordan man kan ruske lidt liv i det og gøre looket mere sexet?
"Flet evt. dit hår, når det er en smule fugtigt (og gerne med lidt gel i), så lad det være flettet natten over for et naturligt bølget look. Du kan også sno det med stivelse i. Generelt vil jeg sige, at det handler om at skabe lidt bevægelse i håret. Du kan bruge balsam, som også stiver en smule, og et produkt med silikone i og så sno håret. Giv slip efter lidt tid, så får du også fald. Pil meget gerne ved håret i løbet af dagen."

Hvordan skal man pleje langt hår til hverdag, hvis man vil undgå, at det klasker sammen og bliver kedeligt?
"Håret skal gerne klippes hver 6. Måned. Jeg plejer at tilbyde mine kunder en studsning efter 3 måneder, så frisuren holder, og en god klipning er nøglen til lækkert og medgørligt hverdagshår. Man skal kunne stå op hver dag og have bare rode lidt i håret, og så ser det bare lækkert ud. Brug balsam hver gang du vasker hår – og du skal vaske hår så lidt som muligt. Jeg har ikke vasket hår i flere år. Sidste gang jeg vaskede det var, da jeg skulle giftes. Men jeg vasker det i varmt vand med balsam hver dag, og til langt hår vil jeg sige, at de fleste hårtyper kan tåle, at håret bliver vasket en gang om måneden. Brug også en hårkur en gang imellem, så du tilfører håret ekstra fugt."

Hvilke produkter kan du anbefale, hvis man vil give sit lange hår ekstra fylde – især hvis det er tykt? Har du et par tips til, hvordan man hurtigt og nemt kan style det?
"Ud over at få en god klipning kan du komme tørshampoo i længderne, og vil du have volume foroven kan du komme hårpudder i. Brug så evt. et glattejern til at bukke enderne. Det giver et flot fald, og det gør looket mere livligt."

Har du gode tips til, hvordan man hurtigt og nemt skifter fra et hverdags-hårlook til et aften-hårlook?
"Kom saltvandsspray i håret og føntør det med en diffuser. Kom evt. lidt sculpting powder i, så du får et lidt rodet hår. Det er også nemt at arbejde med fletninger. Flet dit hår om morgenen, så kan du pille i fletningen, inden du skal ud. Du kan fx hive noget af håret ud af fletningen, så det bliver mere sjusket, eller du kan skabe mere volume foroven med sculpting powder. Det bedste er virkeligheden at bruge en søndag på at finde forskellige frisurer, man godt kan lide og så øve sig på at sætte håret i de styles. Så bliver du dygtigere, så du nemmere kan lave opsætninger m.m."