Her er de 8 bedste vintagebutikker
SPONSORERET indhold

Her er de 8 bedste vintagebutikker

Når vi taler om garderobeklassikere, tidløs stil og bæredygtig mode, er det svært at komme uden om vintagebølgen, der de sidste år har fået ekstra godt tag i os, når vi søger godt håndværk, key-items fra tidligere sæsoner eller klassikeren, der altid holder. Vi guider dig til de bedste vintagebutikker, hvor du ikke bare kan gøre et kup, men også sælge dit eget tøj videre.

Af: Bea Fagerholt og Camilla Larsson
19. nov. 2015 | Mode | Eurowoman

Jérôme
Får du kuldegysninger (på den gode måde), når du ser en original Yves Saint Laurent-silkeskjorte fra de tidlige 80'ere, en pudderfarvet aftenkjole fra Oscar de la Renta i bedste 70'er-stil eller en af de første cross over-tasker fra Céline fra før både Michael Kors' og Phoebe Philos tid? Så vil du nærmest være klar til at flytte ind hos Jérôme Vintage. Indehaveren Pia Anna Kierulff finder selv det hele på rejser til Frankrig og Italien og kan derfor sammensætte et udvalg, der oser af international klasse. Priserne er gode, og poster hun et nyt item på butikkens Instagram-profil, er det stort set solgt med det samme.

Tullinsgade 12, Kbh. V.

LÆS OGSÅ: "Shop alene! Lad være med at lade andres input trække dig i den ene eller anden retning"

Lula 2ndhand Luxury
Til trods for sin petite størrelse er udvalget hos Lula 2ndhand Luxury enormt. Et overflødighedshorn, hvis du er vild med mærker som Marni, Acne Studios, Valentino, Baum und Pferdgarten, Chanel eller Julie Fagerholt Heartmade. Indehaveren Sara Samucha, som du for øvrigt kan møde på Eurowoman.dk, hvor hun er en af vores faste bloggere, er desuden aktiv bruger af Instagram, hvor du altid kan spotte butikkens seneste erhvervelser, stille spørgsmål og reservere køb.

Antonigade 9, Kbh. K.

Magnolia Luksus 2ndhand
Georg Jensens tidløse ure, tidens hypede Saks Potts-pelse, en Ganni-kjole, armbånd fra Hermès og Chanel-tasker en masse. Centralt beliggende i en lille kælderbutik i Købmagergade finder du med andre ord opskriften på en moderne garderobe. Her møder de sidste nye trends tidløse designklassikere og er et skoleeksempel på, hvordan du fx mikser hotte items fra dansk mode med investeringsobjekter i luksusklassen.

Købmagergade 5, Kbh. K. Magnolia2ndhand.dk.

Gare du Robe
Med vintagebutikken Gare du Robe udvider Marise og Nikolaj Østergaard, som står bag butikkerne Stella McCartney, Marc Jacobs, Christian Louboutin og Isabel Marant i København, med endnu et butikskoncept, der som de øvrige ligger i Grønnegade-kvarteret. Er du vild med de nævnte brands, er dette stedet at gå til, da butikken i høj grad fører disse fra tidligere sæsoner, i ubrugt stand vel at mærke, samt strik fra Månestråle. Butikken tager også dine gamle luksusvarer i kommission, så du kan rydde ud i klædeskabet.

Grønnegade 1, Kbh. K.

Trois Pommes Vintage
Som lillesøster til luksusbutikken Trois Pommes var succesen nærmest selvskrevet fra start for vintageafstikkeren. Niveauet er tilsvarende højt, både hvad angår kvalitet og udvælgelse af tøj, og der er en klar rød tråd mellem de designere, som bliver taget i kommission, og dem, der sælges ved siden af i Trois Pommes. Du finder altid mærker som Isabel Marant, Stella McCartney, Marni og Forte_Forte, men kan også støde på andre luksusbrands som Chanel, Saint Laurent og Céline. Atmosfæren i butikken er atypisk for en vintagebutik, da indretningen er overskuelig, og der aldrig hænger så meget tøj, at du mister overblikket. Trois Pommes Vintage er også aktive på Instagram og poster daglig, når de får nye ting.

Strandvejen 114, Hellerup.

I Blame Lulu
Her finder du cremen af cremen inden for nogle af tidens mest populære udenlandske mærker som Isabel Marant, Céline, Chanel, 3.1 Phillip Lim og Stella McCartney, der er nøje og kompromisløst udvalgt af indehaverne Camilla Kleemann og Kathrine Gøtke Jørgensen, begge med et stilsikkert øje fra deres fortid i tøjbranchen. Ud over at tage brugt tøj i kommission er det også her, du kan gøre gode kup af ubrugt tøj via butikkens eksklusive samarbejder med lækre designerbrands. Bor du ikke lige i nærheden, kan du med fordel besøge onlinebutikken, der altid sørger for at have et opdateret udvalg klar.

Rosenvængets Allé 8 st. th., Kbh. Ø. Iblamelulu.com.

Vintage Market
En ruskindsjakke med frynser fra Saint Laurent, solbriller fra The Row og Linda Farrow, høje hæle fra Alaïa, Chanel-tasker en masse og med garanti et tørklæde fra Hermès og en pung fra Louis Vuitton. Hos det nyåbnede Vintage Market er det kun de bedste designerbrands, der tages i kommission af indehaveren Kristina Stokkebro, hvis personlige 'glamour møder rock'n'roll-stil' afspejler sig i udvalget. Et super skarpt og eklektisk udvalg til favorable priser og måske det tætteste, du kommer på Carrie Bradshaws famøse walk-in-closet.

Strandvejen 90, Hellerup.

Time's Up
Fra 50'er-kjoler og 70'er-plateausåler til Yves Saint Laurent-skjorter fra 80'erne. Hos Time's Up hænger moden fra de sidste årtier side om side, det være sig statement pieces som ballonnederdele fra 80'erne, en dressy og Dollars-agtig silkeskjorte med skulderpuder fra Yves Saint Laurent og kjoler med karakteristisk new look-snit fra de pæne 50'ere. Et skatkammer for den inkarnerede vintagetype, der ikke nødvendigvis behøver en designerlabel i nakken, men sætter pris på historiefortællingen og de mange unikaobjekter.

Krystalgade 4, Kbh. K. Timesupshop.com.


LÆS OGSÅ: Gannis Helene Skytte deler sit bedste budgettip

LÆS OGSÅ: Amalie friede til sin kæreste: "Han ville aldrig have gjort det selv"

LÆS OGSÅ: Her er de 20 bedste serier nogensinde