Jessica Chastain

Foto: Dan Jackson Skuespillerinden Jessica Chastain har medvirket i bl.a. Molly’s Game, Interstellar og Miss Julie og er ansigt for Ralph Laurens nye duft Woman

Jessica Chastain: "Det er først nu, hvor jeg er blevet ældre, at jeg er glad for mit røde hår"

Stå sammen, kvinder! Lyder opfordringen fra Jessica Chastain, 41, som hylder sin bedstemor, sit røde hår, Oprah og lange karbade. Vi var inviteret til London for at møde hende.

Hvad er dit opråb til kvinder?

– Stå sammen! Det er fantastisk, hvordan vi kvinder i dag afliver fortidens forestilling om, at vi ikke kan arbejde sammen. Vi er jo netop bedst, når vi støtter hinanden. Lad os blive ved med det! Det er min oplevelse, at kvinder i mange sammenhænge har været bange for at række hånden op og melde sig som dem, der går forrest. Måske fordi vi stadig hænger fast i fortællingen om, at kvinder helst skal se pæne ud og tie stille. Det er vigtigt, at vi træder frem.

Hvad er det vigtigste, du har lært, når vi taler udseende?

– Min bedstemor har lært mig at føle mig tilpas i min egen krop. Hun har fået mig til at sætte pris på dét, jeg har, i stedet for at være på jagt efter andet og mere.

LÆS OGSÅ: Bettina Bakdal: "Jeg har engang fået tæsk, fordi jeg havde rødt hår og mærkeligt tøj på"

Hvordan havde du det med dit udseende, da du var yngre?

– Da jeg var barn, var jeg ikke særlig glad for at være rødhåret. Hvis du var rødhåret, var du ikke ‘normal’. Det er først nu, hvor jeg er blevet ældre, at jeg er glad for mit røde hår. Det er det, der gør mig til mig.

Hvad er din skønhedsfilosofi?

– Jeg vælger én ting, jeg vil fremhæve, og så dyrker jeg det. Jeg elsker røde læber. De er så kraftfulde. Der er noget farligt og mystisk ved dem. En kvinde med røde læber er ikke typen, der står musestille ovre i hjørnet.

LANCÔME
Absolu Rouge Cream 160 Rouge Amour, LANCÔME, 255 kr. (sponsoreret lin)

Hvordan slapper du af?

– Jeg elsker at tage lange bade og gå i dampbad, at gå lange ture, at være i skoven, at hænge ud i min seng omgivet af stearinlys, og jeg elsker pejsen i min lejlighed i New York, og den lyd, den laver, når brændet knitrer. Fællesnævneren for de ting, jeg laver, når jeg slapper af, er, at der er stille. Sådan kommer jeg bedst i kontakt med mig selv og mine følelser.

LÆS OGSÅ: Trin-for-trin-guide: Sådan tørbørster du din krop

Hvilken bog ligger på dit sengebord?

– Under en strålende sol af Khaled Hosseini. Den er virkelig inspirerende. Den viser tydeligt, hvordan kvinder kan gøre en forskel i hinandens liv. Den gør så stort indtryk, at jeg græder, når jeg læser den.

Under en strålende sol
Under en strålende sol, Bog & Idé, 70 kroner.

Hvem vil du allerhelst sidde ved siden af til et middagsselskab?

– Oprah! Jeg elsker hende. Det gør jeg virkelig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Livsstil og Skønhed