Skønhed på budget
SPONSORERET indhold

"Denne creme er øjencremernes hellige gral"

Læge Cæcilie Johansen deler sine favoritprodukter på budget.

Af: Tilde Mariann Broge-Starck Foto: Cæcilie Johansen
14. aug. 2015 | Mode | ALT for damerne

Hun har ikke en gang haft sin blog i en måned. Alligevel vil vi anbefale dig at holde øje med Cæcilie Johansen, når hun deler sine tricks til sund hud og brugbar makeup under navnet Makeup and Medicine. Den nye skønhedsblogger har nemlig en tilgang til skønhedsprodukter, du ikke finder andre steder. Med sin baggrund som læge har hun særligt fokus på hormonforstyrrende og allergifremkaldende indholdsstoffer.

- Især under mine graviditeter skruede jeg mit forbrug helt ned til Tromborg-mascara og svanemærket og astma-allergimærket dagcreme, fortæller hun til ALTfordamerne.dk.

- Der er rigeligt med hormonforstyrrende stoffer i vores fødevarer, i emballage og miljøet, som vi ikke kan styre. Derfor synes jeg, det vigtigt at være sig bevidst om alt de vi udsætter os selv - og vores ufødte børn - for.

Derfor er alle Cæcilies hudplejerprodukter enten svanemærket eller parfume- og parabenefri.

- Makeup synes jeg straks er sværere at navigere i, da indholdsfortegnelserne ikke altid står på selve produktet, men er noget man må finde på nettet. Heldigvis skærpede EU i 2014, reglerne for brug af parabener og andre hormonforstyrrende stoffer i hudpleje- og kosmetikprodukter, siger hun.

Vi har bedt Cæcilie afsløre, hvilke skønhedsprodukter på budget, der er hendes favoritter. Se dem nedenfor, og besøg Cæcilies blog på Makeupandmedicine15.blogspot.dk. Se også hendes videoer på Youtube, hvor hun bl.a. fortæller om hudlidelsen Rosacea og følg hende på Instagram.

LÆS OGSÅ: Budgetfund: "Den er drøj i brug, giver ikke urenheder og dækker mine pigmentfejl"

- En virkelig anstændig øjencreme til prisen. Den er ultrafugtighedsgivende og efterlader huden uden nogen klistret følelse. For mit vedkommende behøver jeg ikke afprøve flere øjencremer. Jeg har fundet min, hvad vi på beautyblogger-lingo kalder, hellige gral.Øjencreme fra Decubal, 104 kr. hos Webapoteket.dk

- Bourjois Colour Boost Lipstick i farven Orange Punch og med solfaktor SPF 15 kan bruges både til læber og kinder og føles som pomade. Den efterlader ikke mærker og wears off (bliver slidt af, red.) på en pæn måde.Colour Boost Lipstick fra Bourjois, 85 kr. hos Asos.com

LÆS OGSÅ: Alternativt skønhedstip: Her er frøene, der er sindssygt gode for din fordøjelse – og dine øjne, din hud og din vægt

- Hollywood Bronze and Glow fra W7 cosmetics er en helt absurd god erstatning for makeupartist Charlotte Tilbury's Filmstar Bronze and Glow. Den er virkelig nem at blende ind i huden, der er ingen synlige kanter, den passer endda pænere til min hudtone, og hightligteren synes jeg er mere diskret end den fra Charlotte Tilbury.Highlighter og bronzer fra W7, 53 kr. hos W7cosmetics.co.uk. Kan også købes her hjemme hos kæden Normal til 49 kr.

Cæcilies bedst skønhedstip på budget:

- Gør-det-selv-ansigtsmassage. Det er en hverdagsluksus, når jeg husker at sætte blot 1-2 minutter af til at give mig selv en ansigtsmassage. Jeg bruger gerne en helt almindelig madlavningsolie, f.eks. økologisk solsikkeolie, for den har et godt slip. Efter jeg har renset mit ansigt for dagens makeuprester, tager jeg en 5-krone stor sjat olie og giver mig en hurtig ansigtsmassage a la makeupartisten Lisa Eldrige (se videoen nedenfor, red.).LÆS OGSÅ: Hudterapeut: Har du irriteret hud, bumser eller appelsinhud er dette din hjælper

LÆS OGSÅ: Maria Lucia: Det er den eneste foundation, der dækker pigmentpletter

LÆS OGSÅ: Eurowomans chefredaktør: "Den ansigtscreme er noget af det vildeste, jeg nogensinde har prøvet"