Lær at behandle din sarte hud
SPONSORERET indhold

10 tip: Sådan plejer du sart hud

Blussende kinder og en stram og irriteret hud er tegn på, at din hud er sensitiv og kræver ekstra opmærksomhed og de helt rigtige plejeprodukter. Her får du ti tips, der hjælper din sartehud.

Af: Marie Brodersen
03. sep. 2012 | Mode | ALT for damerne

UNDGÅ SÆBE

Sart og reaktiv hud skal renses så nænsomt som overhovedet muligt, så hudens barriere ikke tager skade og gør huden yderligere irriteret. Undgå derfor sæber og skrubbecremer, som virker irriterende og udtørrende på huden. A-Dermas nye hudplejeserie byder blandt andet på en sæbefri vaskegel baseret på havremælk, som virker blødgørende og beroligende på den sarte hud.

BESKYT HUDBARRIEREN

Din hud er beskyttet af en barriere, som holder fugten inde og kulde, forurening, makeup og andre eksterne faktorer ude. Når barrieren er intakt, føles din hud behagelig og smidig, og er den itu, føles den stram, tør og irriteret. Oplever du ofte, at din hud svier, når du smører et produkt på, er det et tydeligt tegn på, at barrieren har brug for reparation, og her kan en barriere-creme give øjeblikkelig lindring og hjælpe helingen på vej.

DÆMP RØDMEN

Vedvarende rødmen i huden (på latin: Rosacea) skyldes en konstant irritation i huden. For at bekæmpe det, som irriterer den, forårsager huden små inflammationer, som viser sig som rødmen eller blussen. Det, din hud har brug for, er lindring i form af anti-inflammatoriske ingredienser, som bekæmper betændelsestilstanden og beskytter mod yderligere irritation. Dermalogicas nye Redness Relief løser dette problem og skjuler samtidig hudens rødme ved hjælp af grønlige mineralske pigmenter, som virker kosmetisk korrigerende på den røde farve.

SLUK HUDENS TØRST

Hudens primære behov er fugt, og da huden består af 80% vand, skal der ikke de store temperaturudsving til, før fugtbalancen påvirkes. Vælg derfor en fugtighedscreme, som løbende afgiver fugt til huden, f.eks. Aquasource Balm fra Biotherm – en 24-timers creme specielt udviklet til ekstra tør hud. Modsat traditionelle balms er konsistensen gel-agtig, så den nærmest smelter ind i huden.

GENSKAB BALANCEN

Hudbarrieren består af en fin film af fedtsyrer, som svækkes, når huden udtørres af f.eks. vinterens kolde vejr. Den svækkede barriere gør huden følsom og sart og yderligere udsat for udtørring. For at stoppe den onde spiral har huden brug for en genopbyggende creme, som tilfører huden fugt og de rette fedtsyrer til at komme tilbage i balance. Prøv f.eks. Hydranorme fra La Roche-Posay, som normaliserer hudens tilstand. Du kan læse alt om produktet og sensitiv hud generelt på den nye hjemmeside LaRoche-Posay.dk.

Læs også: Beauty-guide: Spar eller spender

PLEJ LÆBERNE

Læberne er udsatte året rundt og bliver hurtigt tørre, sprukne og skorpede. De har med andre ord brug for masser af næring og beskyttelse for at holde sig smidige og intakte. Læbepomader med mineralske olier er gode til at beskytte, men knap så gode til at nære og genopbygge, så vælg i stedet en planteoliebaseret variant, som kan begge dele. En fremragende en af slagsen er Rêve de Miel Lip Balm fra Nuxe, der nu også fås som praktisk stick til lommen.

HOLD ARMHULEN SUND

For sarte hudtyper kan deodoranter virke mere irriterende end nyttige på grund af de aluminiumssalte, der ofte bruges som anti-perspirante ingredienser. Der er dog masser af milde alternativer som Kloranes Déodorant Très Doux, som indeholder naturlige anti-bakterielle ingredienser og ekstrakter, der virker beroligende og lugt-neutraliserende.

VASK HÅR MED MÅDE

Kløende, skællende og tør hovedbund er tegn på, at din hovedbund er irriteret og ude af balance. Det kan der være mange årsager til, f.eks. (for) hyppig hårvask, allergifremkaldende stoffer i din shampoo eller stress. Den sulfat-fri plejeserie Phyto er specielt udviklet til sensitiv og hyper-allergisk hovedbund, som har brug for lindring, fugt og genoprettelse af den naturlige barriere. For at opnå den bedste pleje skal shampooen virke i mindst to minutter, inden den skylles grundigt ud.

Læs også: Se sund og smuk ud længere