Lasse Pedersen
SPONSORERET indhold

Her er hårbørsten, du kan bruge "hundrede gange om dagen uden at slide"

Hvis du går backstage til Copenhagen Fashion Weeks største shows, møder du helt sikkert Lasse Pedersen – en af Danmarks dygtigste og rareste hårstylister. Når ikke han samarbejder med danske designere, får udlandet lov til at ”låne” Lasses kyndige hænder til modeserier for bl.a. fransk Elle og Marie Claire.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Philip Ørneborg
29. dec. 2018 | Mode | ALT for damerne

Hvad gør jeg ved hår, der bliver kruset?

– Kruset hår opstår oftest ved ydre påvirkninger som sol, frost og forurening. Derfor er det vigtigt at tilføre håret ekstra fugt og keratin ved brug af shampoo, conditioner og kur, som genopbygger hårstråets yderste lag. Og så skal du altid beskytte håret ved varmebehandling med føntørrer og glattejern. Hvis du bruger føntørrer, er det vigtigt, at du blæser luften med hårene (ca. 20 cm afstand), for at opnå en kontrolleret og ren overflade. Brug en god børste uden dupper, som ikke flår i håret. Jeg er blevet forelsket i letvægtsbørstene fra Ibiza Hair, som har en blanding af vildsvine- og nylonbørster. De giver en smuk skinnende overflade.

Tip!

Det bedste tidspunkt at børste dit hår på er inden sengetid. Så virker den naturlige olie fra hovedbunden som en natmaske.

LÆS OGSÅ: Denne shampoo fylder og vejer mindre end din iPhone

Hvordan får jeg mit trætte hår til at skinne?

– Jeg kan ikke sige det nok: Børst, børst, børst! Det bedste, du kan gøre for dit hår – udover sund kost og søvn – er at investere i en god hårbørste som Mason Pearson-børsten. Og så gøre det til en del af din daglige rutine at børste dit hår. Når du stimulerer hårbunden, øger du blodcirkulationen. Hårroden bliver næret via blodet, så jo bedre diæt og jo bedre blodtilførsel, jo stærkere er det hår, som vokser ud. Fra hårroden griber vildsvinehåret så fat i hårbundens naturlige olie, også kaldet sebum, og det giver glans og næring til længderne. Den bedste kur er den, vi selv producerer – den skal bare ud i spidserne.

Anbefalet til dig