Lasse Pedersen

Foto: Philip Ørneborg Få ekspertens bedste tips når hårstylist Lasse Pedersen guider til skinnende og sundt hår.

Her er hårbørsten, du kan bruge "hundrede gange om dagen uden at slide"

Hvis du går backstage til Copenhagen Fashion Weeks største shows, møder du helt sikkert Lasse Pedersen – en af Danmarks dygtigste og rareste hårstylister. Når ikke han samarbejder med danske designere, får udlandet lov til at ”låne” Lasses kyndige hænder til modeserier for bl.a. fransk Elle og Marie Claire.

Hvad gør jeg ved hår, der bliver kruset?

– Kruset hår opstår oftest ved ydre påvirkninger som sol, frost og forurening. Derfor er det vigtigt at tilføre håret ekstra fugt og keratin ved brug af shampoo, conditioner og kur, som genopbygger hårstråets yderste lag. Og så skal du altid beskytte håret ved varmebehandling med føntørrer og glattejern. Hvis du bruger føntørrer, er det vigtigt, at du blæser luften med hårene (ca. 20 cm afstand), for at opnå en kontrolleret og ren overflade. Brug en god børste uden dupper, som ikke flår i håret. Jeg er blevet forelsket i letvægtsbørstene fra Ibiza Hair, som har en blanding af vildsvine- og nylonbørster. De giver en smuk skinnende overflade.

Tip!

Det bedste tidspunkt at børste dit hår på er inden sengetid. Så virker den naturlige olie fra hovedbunden som en natmaske.

LÆS OGSÅ: Denne shampoo fylder og vejer mindre end din iPhone

Hvordan får jeg mit trætte hår til at skinne?

– Jeg kan ikke sige det nok: Børst, børst, børst! Det bedste, du kan gøre for dit hår – udover sund kost og søvn – er at investere i en god hårbørste som Mason Pearson-børsten. Og så gøre det til en del af din daglige rutine at børste dit hår. Når du stimulerer hårbunden, øger du blodcirkulationen. Hårroden bliver næret via blodet, så jo bedre diæt og jo bedre blodtilførsel, jo stærkere er det hår, som vokser ud. Fra hårroden griber vildsvinehåret så fat i hårbundens naturlige olie, også kaldet sebum, og det giver glans og næring til længderne. Den bedste kur er den, vi selv producerer – den skal bare ud i spidserne.

Tips til udstyrsjunglen

Du kan købe dig fattig i dyre klipninger og hårfarvninger, serum og shampoo. Men start med at kigge på dine redskaber. Skader de mere end de gavner? Invester især i en ordentlig hårbørste, der skåner dit hår og holder et årti eller mere.

Ibiza-Roundbrush_-rundbørste-fra-Ibiza-til-319-dkk.jpg

Bedste rundbørste

En af de bedste rundbørster kommer fra Ibiza. Men du behøver heldigvis ikke at bruge et helt charterbudget for at få fingre i den.

Roundbrush, Ibiza Hair, 319 kr.

Moroccanoil_Tools__DKK-449.jpg

Sundt hår

Moroccanoils børste er med vildsvinehår og stimulerer hovedbunden, så de naturlige olier fordeles i håret, og det bliver sundere at se på.

Hårbørste, Moroccanoil, 449 kr. (sponsoreret)

hårbørste-fra-Mason-Pearson-til-1.jpg

Ingen slid

Træk vejret dybt, og tag beslutningen. Ja, det er måske den dyreste hårbørste du kommer til at eje nogensinde, men hårbørsterne fra Mason Pearson får dit hår til at skinne, løfter det ved hårrødderne og sikrer, at du kan børste det igennem hundrede gange om dagen uden at slide. Hvis du vælger den lyserøde version, bliver du ligefrem glad bare af at kigge på din investering.

Popular Hairbrush, Mason Pearson, 1.245 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hår og Guide