Lille fredag gul

Foto: PR

Lille fredag

Festlig lille fredag: Med ginsorbet og laknederdel

Lille fredag i påskeharens tegn. Kan det være anderledes? Naturligvis ikke.

Kan du huske dengang, der var noget, som hed lille fredag? Dengang man kunne tage ud og drikke drinks en torsdag, selvom man skulle på arbejde dagen efter? Og ofte bare fordi man kunne. Tage ud, that is.

Siden marts 2020 har landet været lukket ned on/off, og det er efterhånden vanskeligt at huske, hvordan det føltes tage ud. Og du er træt af det. Træt af ikke bare så meget som at kunne mødes med vennerne på en brun bodega til en enkelt. Men det skal være slut med al den tristesse.

Det er tid til at feste igen. I hold af fem, det er klart. Bare følg vores guide, som hver torsdag giver dig gode drinks, lir til øjnene og pæne klæder.

Det er torsdag igen, men ikke hvilken som helst; det er selveste Skærtorsdag. Og det betyder naturligvis mange ting, men i denne sammenhæng er det værd at hæfte sig ved, at det er helligdag i morgen og derfor (for manges vedkommende) også en fridag. Og dét skal fejres med ginsorbet og iklædt karrygul lak!

Yellow Flower Flower Dream fra Pura Utz.

I hånden til påskefrokosten har du naturligvis din perlebesatte, gule taske med blomstermotiv. Fordi flot.

Yellow Flower Flower Dream taske fra Pura Utz.

Nederdel_og_jakke.jpg

Kroppen er naturligvis iklædt en smart karrygul nederdel; A-skåret og med blank lakfinish og knapper fortil, tilsat en matchende jakke og et par farverige strømpebukser. Om du er den mest velklædte til påskefrokosten? Uden tvivl.

Shaene nederdel fra Baum und Pferdgarten. Bracca jakke fra Baum und Pferdgarten.

Ada stripe mundblæst vase fra Broste Copenhagen og flowergram fra bloomon.dk

Skal påskebordet dækkes pænt, eller værtinden have en god gave, investerer du i en mundblæst vase med fine, gule striber og pynter den med tørrede forårsblomster, som holder evigt. Er det for kosteligt, kommer blomsterbuketten med et yndigt trædisplay, hvorpå blomsterne fint kan arrangeres.

Ada stripe mundblæst vase fra Broste Copenhagen og flowergram fra bloomon.dk.

Gin sorbet.

Påsken er gul... og fuld af gin

Vi har skruet op for de påskegule indslag – både i glasset og på desserttallerkenen. For hvem siger egentlig, at alle påskeæg behøver at være lavet af chokolade? Vi har lavet vores helt eget – og det er skrigende (påske)gult og fyldt med gin & tonic sorbet. Så kan vi både nyde en g&t, inden maden og efter maden. En ren gin-win! Se opskriften her.

gin-og-aeblejuice.jpg

En anden gin-win er den helt simple og supernemme Nordic Fall, som er en let og hurtig drink med gin og æblemost, du lynhurtigt kan smække sammen og nyde mens påskefreden sænker sig over sommerhuset, altanen eller hvor du nu end befinder dig i påskeferien. Se opskriften her.

Icebreaker.jpg

Til din påskedrink skal der naturligvis is til – fra intet mindre end en påskegul Icebreaker Urban fra KitchenOne. Hold det gult... og ha' en dejlig påske 🐣

God lille fredag til dig og på gensyn i næste uge, hvor vi igen hopper i stiletterne og holder lille fredag her på ALT.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lille fredag og Shopping