Skønhedsproblemer
SPONSORERET indhold

Sommerklar: Sådan får du bugt med røde knopper på overarmene

Har du hår, der klasker, røde knopper på overarmene eller negle, der nægter at blive lange? Det er der heldigvis råd for. Få løsningen på fem klassiske skønhedsproblemer her.

Af: Bea Fagerholt Foto: Getty Images
10. maj. 2017 | Mode | Eurowoman

Sprængte blodkar

Forklaring
Sprængte blodkar og rødme i ansigtet skyldes, at hudens barriere er svækket. Den mister sin evne til at holde på fugten, og derfor føles den ofte også tør. Når hudbarrieren er svækket, er den mere modtagelig over for stress, sol og forurening, der kan føre til inflammation, som er en betændelsestilstand i huden. Og kløe gør kun ondt værre.

Løsning
Det er vigtigt at beskytte huden med solcreme med høj faktor og en bred solhat. Brug en makeupfjerner, der ikke skal skylles af med vand, fordi det udtørrer huden, Sensibio H2O fra Bioderma hos Med24.dk (sponsoreret), 119 kr., og ty til produkter, der lindrer og modvirker rødme som Rosaliac Ar Intense Intensive Serum fra La Roche-Posay hos Med24.dk (sponsoreret), 199 kr., der virker beroligende på huden. Og så kan du med fordel komme et tørt indeklima i forkøbet med en spray, som fugter huden og sagtens kan bruges ovenpå din makeup, Thermal Spring Water Ansigtsspray fra Avène, 40 kr.

LÆS OGSÅ: Her er cremen, makeupartisterne sværger til – og den koster sølle 75 kroner

Flossede negle

Forklaring
Dine negle er bygget op af en masse tynde lag, som bliver holdt sammen af fedt. Når de bliver tørre og flosser, er det et tegn på, at de mangler olie. Negle, og hår for den sags skyld, står sidst i køen, når dit system doserer vitaminer til kroppen, så derfor har de ofte brug for en hjælpende hånd og særlig pleje.

Løsning
Det kan være en idé med et tilskud af C-, B- og E-vitamin, silica og biotin samt kraftige antioxidanter, der har til formål at pleje hud, hår og ikke mindst negle, 3-in-1 Beauty Booster fra Vitaviva, 320 kr. Derudover kan du sætte ind med en oliebehandling af keratin, som bruges på rene negle to gange om dagen i fire uger. Du kan med fordel lade den stå på skrivebordet eller natbordet, så du ikke glemmer det, Rescue RXx Daily Keratin Treatment fra CND, 229 kr.

LÆS OGSÅ: Hår- og makeupartisten: "At tørbørste er en fantastisk måde at holde huden smuk på"

Knopper på armene

Forklaring
De små røde knopper, der også kaldes keratosis pilaris, opstår især når huden er tør. Derfor kan de være mere tydelige om vinteren, og vi bliver mindet om dem, når solen kommer, og det er tid til bare arme. Knopperne skyldes en ophobning af hudceller i hårsækkene.

Løsning
Hudens overflade føles ru, og selvom du har lyst til at skrubbe huden med en grov scrub, hjælper det faktisk ikke og kan irritere huden og i værste fald gøre problemet værre. Start med en lotion, der indeholder ceramid, som giver masser af fugt og virker opblødende på huden, og se om det kan afhjælpe problemet, Carbamid Fugtighedslotion 10 % fra Matas, 60 kr. Er du hårdt ramt, kan du investere i en duo af scrub, som peeler mildt, og lotion med AHA-syre, der gennemfugter huden. Brug peelingen, som skal virke på huden i to minutter, inden den vaskes af, et par gange om ugen, Bionic Body Polishing Masque fra Exuviance, 349 kr. og den fugtgivende lotion hver dag, Retexturing Treatment fra Exuviance, 349 kr.

Synlige porer

Forklaring
Tilstoppede og synlige porer skyldes, at huden overproducerer talg, og derfor ses de oftest på fedtet eller kombineret hud. Problemet kan dog også komme med alderen, hvor huden bliver mindre fast og porerne udvides.

Løsning
Særligt solen er en stor synder, fordi den svækker huden og gør den mindre spændstig, så husk solbeskyttelse. Derudover er daglig eksfoliering med salicylsyre noget af det bedste, du kan gøre for din hud, da syren trænger gennem fedtet i huden og opløser de tilstoppede porer, Clarifying Lotion 2 fra Clinique, 175 kr. A-vitamin, der nedsætter og skaber balance i talgproduktionen er også et effektivt middel. Start med et tyndt lag creme hver anden aften, og trap op til at bruge den hver aften efter to uger, Super 3 Booster fra Beauté Pacifique, 589 kr. To gange om ugen kan du med fordel bruge den effektive duo-maske fra det koreanske mærke Caolin, der er specialister i at afhjælpe tilstoppede porer. Produktet er todelt, og første trin består af en maske, der renser i dybden og befrier huden for døde hudceller, mens andet trin opstrammer og beroliger huden, mens den får et ordentligt skud fugt, ­Premium Hot & Cool Pore Pack Duo fra Caolion hos Sephora, 220 kr.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du vaske dit hår med to forskellige shampooer

Fladt hår

Forklaring
Er du fra naturens hånd udstyret med et fint skandinavisk hår, kender du sikkert til følelsen af, at det klasker sammen. Håret er følsomt over for så forskellige ting som stress, kost og vejr, men overbørstning, hårfarve, føntørring og glattejern, kan også forvolde skade på håret og få det til at se kedeligt og livløst ud.

Løsning
Sørg for at bruge en shampoo og balsam, som ikke tynger håret, Glam Volume Addiction Shampoo & Conditioner fra Toni & Guy, 58 kr. pr. stk., og prøv om det hjælper at vaske det hver anden dag. Brug produkter, der giver løft og fylde til håret ved føntørring som Anti.Gravity.Spray fra Kevin Murphy, 198 kr. En anden god ven er en tørshampoo, som du kan bruge mellem hårvaske, så håret bevarer sin struktur, Dry Shampoo fra Living Proof, 198 kr. Hver tredje gang, du vasker hår, kan det anbefales at supplere med en kur, der giver struktur og fylde til håret, som holder ugen ud, også selvom du vasker hår, Luxurious Volume 7-Day Volume Treatment fra John Frieda, 129 kr. Kuren fordeles i rent hår fra rod til spids og skal arbejde i 3-5 minutter, inden den vaskes ud.

Anbefalet til dig