Violette
Foto: Petra Kleis Makeup-artisten Violette føler sig dejlig anonym uden sit efternavn. Derfor bruger hun det sjældent.

Violette har fundet concealeren hun "aldrig behøver at touche op"

Violette, 34, Global Beauty Director hos Estée Lauder lader sig ikke styre af trends og opfordrer til mere leg med makeuppen.

Hvordan blev du makeupartist?

– Jeg har interesseret mig for kunst, siden jeg var tre år gammel. En dag lagde jeg makeup på min veninde. Jeg kom glimmer i hendes ansigt og tænkte: “Wow, det er som at klæde et ansigt på, som at male på det. Måske skulle det her være mit job?" Jeg flyttede til New York, og jeg bankede på døren hos alle modelbureauer og fortalte, med tyk fransk accent, at jeg søgte arbejde. Jeg blev booket til jobs, hvor jeg lagde makeup på nye modeller. Efter et stykke tid tog jeg tilbage til Frankrig. Her fandt jeg en agent, som syntes mit arbejde var interessant, fordi jeg aldrig havde assisteret nogen, aldrig havde gået på makeupartistskole og lavede kunstneriske makeuplook. En af mine første kunder var amerikansk Vogue. Det var et meget lille job, men alligevel … Derefter mødte jeg Carine Roitfeld fra Vogue Paris, som virkelig troede på mig og gav mig en chance.

estee lauder night repair
Advanced Night Repair Serum, ESTÉE LAUDER, 850 kr. (sponsoreret)

Hvad er makeuptrenden i 2019?

– Jeg er imod trends. Det bør handle om, hvad du har lyst til at gå med. Jeg drømmer om flere kvinder, der tør hylde deres femininitet og have det sjovt med makeup.

LÆS OGSÅ: Laura Bonné: "Det hjælper ikke at bruge cremer"

Hvad er din makeupfilosofi?

– At arbejde på at acceptere og hylde, hvem vi er i stedet for at ’forbedre’. Lad os i stedet for se på, hvad du godt kan lide ved dit ansigt og dit yndlingskaraktertræk. Brug makeuppen til at fremhæve den du er, fremfor at ændre måden, du ser ud på.

estee lauder double wear light
Double Wear Light Soft Matte Hydra Makeup, ESTÉE LAUDER, 370 kr.

Hvornår er en kvinde smuk?

– Jeg er kæmpefan af Brigitte Bardot og Jane Birkin. 60’erne og 70’erne inspirerer mig meget.

Hvad holder du mest af ved dit arbejde?

– At lege med farver og teksturer. Jeg elsker, at makeup ikke er permanent. Du kan have det på i et øjeblik, og så kan du tage det af.

Violette Oh Naturelle Collection
Oh Naturelle Face & Eye Palette, ESTÉE LAUDER, ca. 330 kr.

Hvad er dit bedste trick til at se frisk ud om morgenen?

– Concealer, altid. For mig er det Double Wear Instant Fix Concealer, fordi jeg aldrig behøver at touche up i løbet af dagen.

LÆS OGSÅ: Andrea Rudolph: "Den er en lille mirakelmager, og jeg kan ikke huske at have mødt et menneske, som ikke kan lide den"

Hvilken aftenrutine burde alle kvinder have?

– Rens først al din makeup af, men gør det forsigtigt. Jeg kan godt lide at massere min hud med en rensemælk. Jeg plasker ikke mit ansigt til med vand først, og jeg bruger ikke vatrondeller, fordi de ridser ansigtet.

Serum Placenta high
Placenta Sérum Authentique, BIOLOGIQUE RECHERCHE, 550 kr.

Hvad er dit bedste makeuptip? 

– Kom kun foundation på dér, hvor du virkelig har brug for det. Læg aldrig foundation foran på næsen. Hvis huden er for mat, ser det ikke ægte ud, du skal skinne en lille smule. Så læg kun foundation rundt om næsen, langs siderne og andre steder, hvor din hudtone skal være mere jævn.

Hvad er din snedigste teknik?

– Jeg starter centralt i ansigtet og klapper min foundation ind i huden fra næsesiderne ud mod kindbenene, videre ud på kinderne og op under øjnene. Så snart jeg når til kindbenene, stopper jeg med at klappe og blender det, der er tilbage ud. På den måde smelter foundationen ind i huden.

bumble and bumble dryspun finish
Thickening Dryspun Finish, BUMBLE AND BUMBLE, 295 kr.

Hvilke produkter er dine favoritter?

– Til mit hår bruger jeg Bumble and Bumble Thickening Dryspun Finish-spray. Jeg kommer den i rødderne og krammer håret op. Når det gælder min makeup, har jeg få produkter, som kan bruges på forskellige måder. Læbestiften Pure Color Envy Lipstick i farven Decisive Poppy fra Estée Lauder bruger jeg også som blush. Jeg er også vild med Estée Lauders Advanced Night Repair Serum. Jeg elsker at bruge det som highlighter på kindbenene. Det giver ansigtet en fin og naturlig glød. Estée Lauders Double Wear Light Soft Matte Hydra Makeup giver frisk hud og tilfører en magisk glød. Den er nem at bygge op.

LÆS OGSÅ: Doris Brandhuber: "Det styrker håret fra rødder til spidser med de mest kraftfulde, grønne anti-ageing-ingredienser"

Hvilken spa benytter du?

– Jeg besøger spaen Biologique Recherche i Paris. Jeg kan godt lide de teknikker, de bruger. Og så kender jeg en kvinde i New York, der hedder Melanie Herring, som laver det, jeg kalder en “spirituel ansigtsbehandling”. Hun bruger te, hun selv har brygget, til dit ansigt og laver sine egne ansigtsolier af planter, som hun dyrker på sin altan. Hun placerer krystaller på dit bryst og din mave, imens hun laver ansigtsbehandlingen for at give dig god energi. Det er fantastisk.

Følg Violette på hendes Youtube-kanal og Instagram-profil; @violette_fr

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Skønhed og Makeup